Baròmetre del CIS: Hi haurà un tercer Botànic a la Comunitat Valenciana

El Botànic revalidarà la majoria el 28 de maig, segons la macroenquesta del CIS publicada hui

Guardar

El president i candidat socialista, Ximo Puig
El president i candidat socialista, Ximo Puig

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat aquest dijous una macroenquesta sobre les eleccions del pròxim 28 de maig amb estimacions per als comicis autonòmics i les grans ciutats del conjunt de l'Estat. Segons l'estudi elaborat pel centre que presideix José Félix Tezanos, es revalidarà el govern del Botànic a la Comunitat Valenciana.

Així, el PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem – EUPV sumaran més de 50 escons necessaris per a obtenir la majoria absoluta que permet governar, en detriment de partit Popular i VOX. Per part seua, Ciutadans quedaria fora de Les Corts amb un 2,7% de suports, lluny del 5% necessari per a aconseguir un representant.

Concretament, el PSPV-PSOE tindrà una forqueta entre 30 i 34 escons, Compromís entre 15 i 19 i Unides Podem – EUPV entre 2 i 5. Uns resultats que, en màxims, dona fins a 58 escons a les forces progressistes, mentre que en mínims sumarien 47, un fet, en aquest sentit, irreal, ja que aquests diputats es continuarien repartint entre les forces d'esquerra, sumant més de 50 escons en el pitjor escenari.

En el cas del bloc de dretes, la forqueta s'estableix entre 31 i 36 al PP i entre 8 i 12 a VOX. En aquest sentit, en el millor resultat pronosticat pel CIS entre totes dues formacions, es quedarien a dos escons del límit de 50, ja que sumarien 48.

L'estimació de vot realitzada a partir de 2.630 enquestes reflecteix un resultat extremadament igualat entre PSPV-PSOE i PP. La candidatura que encapçala Carlos Mazón obtindria un 30,7% de suports, recuperant la primera posició que va perdre en 2019, però no podrà governar. El PSPV-PSOE de Ximo Puig obtindria un 29% de vots.

El baròmetre del CIS s'ha publicat en el matí d'aquest dijous, en les últimes hores de precampanya. I és que aquesta mitjanit les diferents formacions donaran el tret d'eixida a una campanya electoral que s'ha previst com molt igualada, malgrat que aquesta macroenquesta dona un cert marge a les diferents forces que integren el Botànic i que permetria revalidar, quatre anys més, un govern autonòmic encapçalat per Ximo Puig.

Destacats