El PSPV-PSOE presentarà un programa de Govern "obert i consensuat amb la majoria social" amb l'ocupació, la sanitat i l'energia i l'habitatge com a eixos fonamentals

Guardar

El president Ximo Puig en la Convención Programa de Govern
El president Ximo Puig en la Convención Programa de Govern

El PSPV-PSOE presentarà un programa de Govern "obert i consensuat amb la majoria social" amb l'Ocupació, la Sanitat, l'Energia i l'Habitatge com a eixos fonamentals". Així ho ha avançat aquest diumenge el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en la convenció programa de Govern celebrat a València durant la qual ha destacat que "gràcies al treball i a les polítiques que hem impulsat en aquests huit anys ara tots els indicadors econòmics i socials de la Comunitat Valenciana estan millor, sobretot el que afecta la vida en família, al treball, al benestar i a la seguretat".

Amb això, el president Ximo Puig ha assenyalat que en matèria d'ocupació "hem de millorar la qualitat de l'ocupació i millorar la productivitat del nostre sistema" i ha destacat que "en la pròxima legislatura aspirem a reduir la taxa d'atur per sota del 10% fins a aconseguir la plena ocupació". A més, ha avançat que "per a tots aquells joves que estiguen un any buscant treball i continuen desocupats, a través d'acords amb empreses o des de l'administració els oferirem una nova formació, complementària a la qual ja tenen, o un lloc de treball" i ha afegit que "per a les persones majors de 50 anys que es queden sense expectatives laborals els oferirem ajuda perquè troben una nova oportunitat de treball".

D'altra banda, pel que fa a l'educació el president i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que "garantirem l'educació gratuïta de 0 a 3 anys": "En la Comunitat Valenciana tots els xiquets de 2 anys tenen plaça i a partir de la pròxima legislatura complirem la gran ambició de l'educació gratuïta de 0 a 3 anys".

A més, el líder dels socialistes valencians ha recordat que "el procés de privatització sanitària en el qual estava sumida la Comunitat Valenciana" i ha apuntat que "en la pròxima legislatura recuperarem el sistema públic de sanitat i impulsarem un nou model d'arquitectura sanitària": "Volem reinicialitzar el sistema per a ser més eficients i millorar l'atenció als ciutadans". Amb això, Ximo Puig ha subratllat que "aconseguirem tindre el millor sistema públic sanitari de tota Europa" i ha anunciat que "ampliarem la prova de càncer de còlon fins als 74 anys i anirem actualitzant les proves de les diferents patologies".

HABITATGE I ENERGIA

Així mateix, el president Ximo Puig ha insistit que "la pròxima legislatura ha de ser la legislatura de l'habitatge" i ha avançat que "posarem en marxa 6.000 habitatges per al lloguer assequible i augmentarem l'habitatge públic fins als 24.000 habitatges": "És imprescindible fer un pas decidit en el foment dels parcs d'habitatge públic".

D'altra banda, pel que fa a les energies renovables ha defensat "l'aposta per les energies renovables que ens permetrà tendir més capacitat per a avançar en la reindustrialització" i ha defensat que "tenim l'obligació de donar solucions reals a l'emergència climàtica". Així mateix, ha destacat que en el programa "incorporarem la fabricació de microxips", ja que, tal com ha assegurat el president "és una qüestió estratègica": "Construirem una agenda valenciana de la productivitat empresarial".

PROSTITUCIÓ

D'altra banda, Ximo Puig ha assenyalat que "la igualtat entre homes i dones com el gran repte que tenim pendent" i ha apuntat que "una de les grans prioritats que tenim des del PSPV-PSOE és treballar tota la societat unida per a acabar amb el masclisme". A més, ha insistit que "continuarem posant en marxa una política més agressiva contra els prostíbuls i els proxenetes" i ha anunciat que "es destinarà la recaptació de totes les multes a la recuperació de la vida i el treball de les dones prostituïdes".

DIÀLEG SOCIAL

Durant la jornada ha tingut lloc a més una taula sobre diàleg social en la qual han participat el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sanz, la secretària general d'UGT- PV, Ana García, i el president de la CEV, Salvador Navarro, els qui han posat en valor "l'aposta permanent del president Ximo Puig pel diàleg social com a eina útil".

En aquest sentit, Sanz ha destacat que "una de les característiques que defineixen al president és el diàleg social, creu que és un valor i l'encoratja constantment", una postura compartida per Ana García qui ha recordat que "un Govern que fomenta el diàleg social és el que té voluntat de fer avançar i progressar a la seua terra". A més, el president de la patronal ha explicat que "el diàleg social és un treball en equip constant" i ha destacat que "la Comunitat Valenciana haja sigut capaç de prendre decisions importants gràcies al diàleg social amb empresaris i sindicats".

Arxivat a:

Destacats