Puig espera la pròxima setmana una "decisió positiva" sobre la gigafactoría de Volkswagen a Sagunt

El president ha assegurat que no existeix "cap problema per part de Volkswagen respecte a la confiança amb la Generalitat"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, dona la mà al Cap d'Operacions de PowerCo, Sebastian Wolf
El president de la Generalitat, Ximo Puig, dona la mà al Cap d'Operacions de PowerCo, Sebastian Wolf

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que "es continuarà treballant durant aquest cap de setmana i els pròxims dies" perquè "la setmana que ve" es produïsca "ja" una "decisió positiva" respecte a la instal·lació de la gigafactoría de bateries de Volkswagen a Sagunt (València).

"Estem facilitant i col·laborant des del primer moment perquè la presa de decisions definitiva siga l'acceptació del Perte VEC —Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat— per part de Volkswagen", ha defensat.

En aquests termes s'ha pronunciat Puig aquest dissabte durant la seua visita a la finalització de les obres del Centre de Salut Tres Forques, en companyia del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, l'alcalde de València, Joan Ribó, i els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo.

El cap del Consell s'ha mostrat "optimista" sobre el projecte de gigafactoría perquè, ha assegurat, "hi ha bona voluntat per part del Govern d'Espanya per a ampliar algunes línies en altres àmbits més enllà del Perte".

Així mateix, ha subratllat que la Generalitat ha demostrat "en tot moment" la seua "posició favorable" a fer possible "tot" allò amb què s'havia compromés. "No hi ha cap problema per part de Volkswagen respecte a la confiança amb la Generalitat", ha afirmat.

Ximo Puig ha destacat que la instal·lació de la gigafactoría en la localitat valenciana de Sagunt suposarà una "inversió disruptiva" per a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha asseverat: "Per posar un paral·lelisme històric, cosa que va significar en el seu moment l'arribada de la Ford és ara l'arribada de Volkswagen".

"No sols perquè crearà tres milions de treballs directes, sinó per tots els indirectes i tot el conjunt d'empreses adossades que vindran gràcies a Volkswagen", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats