Puig es desmarca com l'opció estable i de consens en el primer debat electoral

El candidat socialista destaca el creixement de l'ocupació i l'arribada d'inversions: "El 28 de maig la ciutadania ha de triar entre Gürtel o Volkswagen"

Guardar

El President Ximo Puig durant l'entrevista amb València Extra. Foto Xisco Navarro.
El President Ximo Puig durant l'entrevista amb València Extra. Foto Xisco Navarro.

Estabilitat, pau social, increment de l'ocupació i arribada de les inversions més importants de l'Estat. Aquestes són les premisses que, sota la "via valenciana", el candidat del PSPV-PSOE Ximo Puig ha destacat durant el primer debat de la campanya electoral, celebrat per la Ràdio València Cadena Ser, un debat en el qual el president ha afirmat que la ciutadania ha de triar entre "Gürtel o Volkswagen" el pròxim 28 de maig.

Una hora i vint minuts en la qual s'ha fet balanç de la legislatura que ara acaba i en el qual s'han conegut les propostes dels principals partits que opten a tindre representació a Les Corts.

Durant el seu primer torn d'intervenció, Puig ha destacat que "la Comunitat Valenciana està molt millor" que fa huit anys "però pot anar encara a millor". El president ha recordat les situacions adverses que han marcat aquesta legislatura, com la DANA, la COVID-19 o la invasió d'Ucraïna, "unes situacions, malgrat les quals hem sigut capaços d'anar cap avant".

Puig ha fet memòria i ha recordat quina era la situació de la Comunitat Valenciana en 2015, després d'anys de governs del PP. "Venim d'un temps molt dolent, on els valencians i les valencianes teníem la imatge de l'atur i corrupció". Una situació que, per al candidat socialista, ha canviat radicalment. Després de huit anys "tenim més persones treballant, hem acabat amb el copagament sanitari... Una sèrie d'avanços que han generat estabilitat gràcies a la pau social, a l'acord social i al diàleg social, que ha afavorit que les inversions més importants d'Espanya arriben a la Comunitat Valenciana".

"Un debat sobre els fets"

L'actual cap del Consell ha demanat realitzar "un debat sobre els fets" esdevinguts en aquesta legislatura: "Hem de ser honestos. Quan es parla de fiscalitat la realitat és que en 2015 les rendes més baixes eren les que més paguen d'Espanya i les més altes les que menys. La lògica constitucional demanava canviar i és el que hem fet. A més, la reforma fiscal va ser aprovada per tots els partits".

Per això, davant l'anunci d'abaixar impostos realitzat pel candidat del Partit Popular, Carlos Mazón, Puig ha afirmat que "l'avantatge és que ja saben el que van fer vostés. Qui es creurà ara que canviaran la seua política fiscal? El PP té zero credibilitat".

Dins del primer bloc, Puig també ha recordat el treball realitzat pel Botànic per a "refer els grans balafiaments del PP com una Ciutat de la Llum tancada o l'aeroport sense avions de Castelló".

Creixement de l'ocupació

Pel que respecta a les propostes de futur, el candidat socialista basa en tres eixos el full de ruta a seguir en la següent legislatura: creixement econòmic basat en el creixement de l'ocupació, igualtat d'oportunitats i nous drets i aliança efectiva amb el camp.

En aquest sentit, Puig considera que la pròxima legislatura ha d'estar marcada pel creixement econòmic de la Comunitat Valenciana, exemplificat en dos grans projectes com l'arribada de la gigafactoria de bateries de Volkswagen o l'electrificació de la planta de Ford, que crearà milers d'ocupacions. Un creixement de l'ocupació que s'ha incrementat, en huit anys, en 438.000 persones. "L'ocupació garanteix el benestar de les persones i per a nosaltres és fonamental", ha afirmat, recordant que "la Comunitat Valenciana mai s'ha posat de perfil, ni en la COVID-19 o la guerra a Ucraïna, rebaixant totes les taxes i implementant ajudes com a les hipoteques o el bo a la cistella de la compra".

En aquest sentit, ha recordat l'anunci realitzat aquests dies per què les famílies amb dos fills seran considera com a famílies nombroses.

Gürtel o Volkswagen?

Finalment, en el conegut com a "minut d'or" dels debats on els assistents realitzen el seu al·legat final, Ximo Puig ha iniciat el seu torn agraint als 5 milions de valencians i valencianes la seua actitud durant "els pitjors moments de la nostra història, quan ací no es va triar entre la vida o la mort com sí que es va fer en altres comunitats".

Així mateix, el president ha posat l'accent en tot el treball realitzat per a "recuperar la hipoteca reputacional després d'anys de corrupció del PP" i ha remarcat que "ara estem millor i estarem millor perquè hi ha confiança i estabilitat".

Finalment, el candidat socialista ha afirmat que el pròxim 28 de maig la ciutadania ha de decidir entre Gürtel o Volkswagen, entre passat i futur, mostrant-se convençut que el conjunt d'electors optaran per l'opció de futur que encarna el partit socialista.

Destacats