Puig demana mesures no invasives, facilitar test i accions conjuntes davant les festes de finalització d'any

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres, durant la Conferència de Presidents Autonòmics, que s'implementen mesures no invasives per a contenir la pandèmia, es facilite l'accés als tests d'antígens i s'acorden accions conjuntes davant les festes de Cap d'Any.

Segons han informat fonts de Presidència, Ximo Puig ha traslladat a Pedro Sánchez i a la resta de presidents autonòmics que no es poden prendre les mateixes mesures que les de la primera ona, perquè la situació és diferent gràcies a la vacunació. En aqueix sentit, ha cridat a implementar mesures pròpies del 2022.

D'aquesta manera, ha defensat l'aplicació de mesures no invasives, ha cridat a accelerar la vacunació al màxim de manera massiva i a augmentar i facilitar l'accés als tests per part dels ciutadans. Igualment, ha advocat per pactar accions conjuntes davant les festes de Cap d'Any.

Així mateix, Ximo Puig ha demanat la "màxima complicitat social possible" amb una societat que ha sigut responsable i ha de continuar sent-ho, al mateix temps que ha demanat que es pose en valor que l'esforç dels ciutadans sí que ha tingut resultats i que les vacunes funcionen.

Finalment, ha sol·licitat al Govern central suport per a poder finançar la resposta a la pandèmia.

Destacats