Puig celebra el "bon acord" de l'ERO en Ford Almussafes: "Sempre vaig confiar en el diàleg social"

El 'president' es mostra convençut que, "si les bases del PERTE ho permeten", la companyia ha de rebre aquesta injecció de fons de l'Estat

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat positivament el "bon acord" aconseguit en Ford Almussafes per a l'eixida dels treballadors a través d'un ERO que afectarà 1.124 treballadors: "Sempre confie en el diàleg social en Ford i sempre he confiat en la voluntat de la direcció i els treballadors d'arribar a un acord".

En una entrevista amb Europa Press, Puig ha celebrat l'acord aconseguit dimarts passat entre la direcció de Ford España i el sindicat majoritari a la fàbrica d'Almussafes (UGT) per a aplicar un ERO que afectarà 1.144 treballadors, mitjançant plans de prejubilacions des dels 53 anys i un programa d'eixides incentivades en el qual l'empresa ha elevat les quanties de les indemnitzacions proposades.

Ha defensat que és un "bon acord" i ha destacat la "decisió transcendental" de la multinacional de fabricar cotxes elèctrics a Almussafes, si bé ha reconegut que aquest tipus de vehicles requereixen menys treballadors per la seua "nova dinàmica de producció".

"Es tracta que quan ha d'haver-hi una reestructuració hi haja acords sense perdedors", ha asseverat, advertint que "no fer reestructuracions o no implementar les mesures corresponents pot generar pitjors resultats en el futur".

És més, Puig ha augurat que Ford Almussafes podria haver-se vist abocada a la "desaparició" com la factoria de la signatura de l'oval en Saarlouis (Alemanya), però finalment és "una factoria en reestructuració però amb futur: Aquesta ha sigut la gran decisió".

VOLKSWAGEN DONARÀ "OXIGEN" MÉS ENLLÀ DE LA COMUNITAT VALENCIANA

És una cosa que ha lligat amb la futura gigafactoria de Volkswagen en Parc Sagunt II, "la inversió industrial més important en la història d'Espanya". "Són unes sinergies que ens donen una potència enorme", ha dit, garantint que el clúster automobilístic valencià tindrà "un oxigen enorme que anirà molt més enllà d'unes comarques concretes i més enllà de la Comunitat".

D'altra banda, Puig ha descartat que l'ERO de Ford Almussafes puga complicar l'aspiració de la companyia d'optar a la segona línia del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (PERTE VEC), com va avisar la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, en mostrar la seua preocupació i recordar que accedir a ajudes públiques està condicionat al manteniment dels llocs de treball.

"No té per què ser així. Ford té dret a presentar el seu projecte per a l'electrificar la factoria i quan es produïsca veurem com es gestiona", ha argumentat, i ha recordat que l'empresa ja va apostar per la factoria valenciana "abans de qualsevol possibilitat d'ajuda" perquè va renunciar a la primera línia del PERTE VEC.

Per tant, el cap del Consell s'ha mostrat convençut que "si les bases del PERTE ho permeten", Ford ha de rebre aquesta injecció de fons de l'Estat.

Al marge de Ford, ha advocat per aconseguir un "gran acord valencià" per a l'extensió de les energies renovables agilitzant la xarxa de recàrrega de cotxes elèctrics. S'ha marcat així com objectiu que la Comunitat siga una de les regions d'Europa amb més punts de recàrrega en els pròxims quatre anys gràcies als fons Next Generation EU.

Això sí, davant les crítiques manifestades per representants de PowerCo (Volkswagen) per la falta de punts de recàrrega, ha reconegut que "a vegades és com el llucet que es mossega la cua: no hi ha perquè no hi ha cotxes elèctrics".

DEFENSA AGILITZAR LES PLANTES DE RENOVABLES

En matèria d'energies renovables, Puig ha defensat l'agilitació dels projectes en els últims mesos i ha garantit que la Generalitat va complir "àmpliament" amb la data límit del 25 de gener perquè obtingueren les declaracions ambientals.

Ha assegurat que cada dia es publiquen noves plantes fotovoltaiques o eòliques en el DOGV i ha reiterat que no hi ha alternatives a descarbonitzar perquè "no hi ha pla B per al planeta". "No fer res i paralitzar projectes porta al fet que continuem contaminant i tancant l'orella a la realitat", ha avisat.

Dit això, ha remarcat que "cal fer bé les coses" i no situar aquestes plantes en zones protegides o d'alt valor ecològic: "No es tracta de posar-les en tots els llocs, sinó en aquells on no tinguen un impacte greu".

I de cara al futur ha sostingut que les renovables són energies "reversibles" que es poden substituir per altres menys contaminants com l'hidrogen verd i ha advocat per aconseguir la sobirania energètica en la Comunitat aprofitant la seua quantitat d'hores de sol.

Arxivat a:

Destacats