Puig afirma que l'accident del Medusa va ser "absolutament sobrevingut" i la justícia dirimirà

Guardar

Escenari principal del Medusa en el dia de la seua presentació
Escenari principal del Medusa en el dia de la seua presentació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha declarat aquest dimarts que "la justícia determinarà si va haver-hi alguna excepció davant una situació absolutament sobrevinguda" en el Medusa Festival de Cullera (València), on el dissabte va morir un jove de 22 anys i una trentena van resultar ferits en desprendre's part de l'escenari pel fort vent.

Puig, en declaracions als mitjans a la Fira de Xàtiva (València), ha assegurat que va ser un accident que "no es podia preveure" perquè l'avís de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) se centrava en les zones d'interior i no del litoral com Cullera.

"Està en mans de la justícia i donarem tota la informació necessària", ha recalcat, garantint que "en tot moment" s'ha tractat d'ajudar a la família del jove mort, natural de Daimiel (Ciudad Real).

També ha ressaltat que "afortunadament" només queden tres persones ingressades entre els ferits en el festival i que "s'estan recuperant satisfactòriament".

Dit això, Puig ha recordat que fenòmens com les 'rebentades càlides' que es van deslligar al Medusa afecten a tothom a conseqüència del canvi climàtic: "Ningú pot dubtar que cal prendre decisions no sols conjunturals, sinó estructurals, per a canviar aquesta situació".

Arxivat a:

Destacats