El PSPV-PSOE exigeix al Consell que garantisca l'educació en diversitat LGTBI en les escoles i biblioteques

Guardar

Un estudiant a una biblioteca. Imatge: Unsplash
Un estudiant a una biblioteca. Imatge: Unsplash

El PSPV-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en Les Corts Valencianes exigint al Consell de Mazón i la ultradreta que garantisca l'educació en diversitat LGTBI a les escoles i biblioteques de la Comunitat Valenciana. La iniciativa, presentada per la portaveu socialista de LGTBI, Cristina Martínez, planteja a més la necessitat "continuar promovent campanyes de conscienciació i sensibilització per a combatre la discriminació i l'assetjament basat en l'orientació sexual i identitat de gènere".

En aquest sentit, la diputada socialista ha defensat que "Vox no pot tornar a pràctiques pròpies d'uns altres temps" i ha apuntat que "el que han fet a Borriana atempta contra la cultura inclusiva, i ho han fet amb el beneplàcit del Partit Popular": "Cada dia és més difícil distingir al PP de Vox, diuen estar a favor de la diversitat, però s'agenollen davant els seus socis d'extrema dreta".

Així mateix, Martínez ha assegurat que "el nostre objectiu és garantir la inclusió i promoure l'acceptació de la diversitat": "En l'últim any s'han produït nombroses agressions homòfobes, és més important que mai assegurar l'educació en diversitat com a eina de prevenció". Martínez ha criticat a més que "en ple 2023 estiguem parlant de censura" i ha lamentat que "Vox qualifique d''escandalosos' i 'pornogràfics' llibres de contingut LGTBI".

Finalment, la diputada socialista ha instat a Mazón a "parar els peus a la ultradreta davant els seus constants atacs a la diversitat i la llibertat d'expressió". "El Consell ha de continuar promovent campanyes de sensibilització per a combatre la discriminació i l'assetjament, no podem permetre'ns ni un pas arrere", ha conclòs.

 

Destacats