El PSPV i el PP ambicionen governar la Generalitat "en solitari"

Podem i Esquerra Unida presenten hui l'acord per a concórrer a les eleccions del 28 de maig

Guardar

Vista general del ple de Les Corts Valencianes
Vista general del ple de Les Corts Valencianes

L'anunci oficial de la convocatòria d'eleccions que realitzava aquest passat dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha suposat el tret d'eixida per a la precampanya electoral. L'activitat entre els diferents partits, tant en l'àmbit autonòmic com en el local, és frenètica i se succeeixen els actes per a perfilar candidatures i propostes.

La batalla pel govern autonòmic es presenta tan incerta com a dura, i cada dia serà decisiu per a tractar d'esclarir els escenaris que més li convenen a cada formació. I bé ho saben els seus candidats.

Encara colea la presència de Compromís en la posada de llarg del projecte de Yolanda Díaz i el seu suport a la plataforma 'Sumar', un fet que ha molestat a Podem, que ha acusat a la coalició de bloquejar un acord amb el seu partit en l'àmbit estatal i autonòmic.

"En els llocs on un vol estar, s'ha de sentir còmodes, i nosaltres ens sentim còmodes" amb la vicepresidenta del Govern estatal Yolanda Díaz, manifestava aquest dilluns el candidat de Compromís a la Generalitat, Joan Baldoví.

Precisament aquest dimecres Podem i Esquerra Unida presentaran els termes de l'acord aconseguit entre ambdues formacions per a concórrer a les eleccions del 28 de maig.

En el cas de PSPV-PSOE i Partit Popular, tots dos ambicionen la hipotètica -i improbable- possibilitat d'optar a un govern en solitari. El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, assegurava ahir que afronta una campanya electoral "en positiu" i amb la voluntat de "representar a la immensa majoria de la societat valenciana". "Ens agradaria tindre el major suport possible", afirmava sobre la possibilitat de governar en solitari.

Per la seua banda, el president del PP, Carlos Mazón, destacava aquest dimarts que comença una campanya de "optimisme" que els 'populars' encaren amb l'"ambició" i "il·lusió" de governar en solitari i propiciar "una nova Espanya" des de la Comunitat Valenciana.

Destacats