PSPV i Compromís denuncien al PP en Fiscalia per un vídeo que assenyala als seus diputats que van votar a Sánchez

Guardar

Vídeo del PP que assenyala als diputats valencians que van votar a favor en la investidura de Pedro Sánchez
Vídeo del PP que assenyala als diputats valencians que van votar a favor en la investidura de Pedro Sánchez

El PSPV-PSOE i Compromís denunciaran davant Fiscalia al PP per incitació a l'odi després de difondre els 'populars' un vídeo en el qual assenyalen als diputats socialistes i de Compromís-Sumar que han votat a favor de la investidura com a "còmplices de la ruptura d'Espanya".

En aquest sentit, el secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha criticat l'"actitud antidemocràtica" i "#greu" per part del 'president' de la Generalitat i president del PPCV, Carlos Mazón, a qui ha fet "responsable de tot el que puga ocórrer". "El que està fent el senyor Mazón, que és l'únic responsable del que puga succeir a futur, és molt greu", afirma.

Perquè el que està fent és assenyalar directament als diputats i diputades socialistes i sembla que el que vol és anticipar algun tipus d'actuació, jo ja no sé si violenta, contra els diputats i diputades socialistes", ha asseverat Muñoz.

El dirigent socialista ha assenyalat: "Això no ha passat mai en la història de la democràcia valenciana i ens sembla una actitud absolutament antidemocràtica i greu per part del president de la Generalitat, el senyor Mazón".

"El que ha fet el senyor Mazón amb aquest assenyalament a diputades socialistes és #greu i ell serà l'únic responsable del que passe a futur, ja siga amb aquests diputats o diputades o amb militants socialistes o amb l'assetjament a les seus o en definitiva amb qualsevol acte violent que hàgem de patir els i les socialistes i els progressistes d'aquesta comunitat únicament per exercir-lo amb llibertat. Així que exigim la rectificació, exigim una disculpa i que eliminen eixe assenyalament i eixe tuit. En qualsevol cas interposarem una denúncia davant la Fiscalia al senyor Mazón per ser responsable d'incitació a l'odi", ha manifestat.

COMPROMÍS

Per part seua, la portaveu de Compromís en el Congrés, Àgueda Micó, i el diputat Alberto Ibáñez, presentaran una denúncia per incitació a l'odi contra el PPCV, per publicar en les seues xarxes socials un vídeo on els assenyala públicament pel seu vot favorable a la investidura de Pedro Sánchez, "en un moment de contínues agressions de carrer contra polítics d'esquerres".

"No podem permetre que en un moment on diputats i diputades en el Congrés han patit agressions físiques i verbals, el PP assenyale a qui ha d'agredir la dreta i l'extrema dreta valenciana", ha subratllat Micó. "El vídeo del PP és una crida a l'agressió, perquè mentre ells assenyalen, la gent hiperventilada al carrer insulta, difama i llança ous contra els polítics d'esquerres", ha manifestat.

Per a Micó, "és un assenyalament que atempta contra la nostra dignitat, honor i imatge i que pot constituir un atac contra la nostra persona directament, i més sabent el que ahir va ocórrer a Madrid". "És evident que la dreta té un objectiu, i és que la tensió i la violència als carrers de Madrid es contagie per tots els racons de l'estat i crear un clima irrespirable", ha remarcat.

Arxivat a:

Destacats