Les primeres mesures de Mazón: Aquest serà el full de ruta del nou Consell

El nou govern valencià comença la seua marxa amb l'objectiu de millorar la sanitat, impulsar la llibertat educativa i protegir els senyals d'identitat

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

Nova etapa a la Comunitat Valenciana. Aquesta setmana comença a caminar el nou govern de la Generalitat després de la sessió d'investidura de Carlos Mazón del passat dijous. Així, es preveu que el dimecres es coneguen els integrants d'un Consell que tindrà com a prioritats impulsar una sanitat eficient i equitativa, la llibertat educativa, potenciar el turisme i l'accés a l'habitatge, reivindicar l'aigua necessària per als regants i protegir els senyals d'identitat valencians.

Dins de les seues propostes, el líder 'popular' plantejava una sèrie de rebaixes fiscals, com la del tram autonòmic de l'IRPF "per a tots, sense excepcions" i "prioritàriament a les rendes mitjanes i baixes". "Progressivitat fiscal per a uns serveis públics de qualitat, d'això tracta l'Estat del Benestar", incidia.

En aquest sentit, el president impulsarà, com a primera mesura, l'eliminació de l'impost de successions i donacions: "Mai més tornarem a pagar dues vegades per l'esforç i el sacrifici de tota una vida. Mai", asseverava.

Entre aquestes primeres mesures que marquen el full de ruta dels primers dies de govern també està la derogació de la taxa turística per a evitar "posar bastons a les rodes" al model turístic valencià, al qual "defensarà aferrissadament".

Així mateix, en aquestes primeres setmanes es potenciarà un pla de xoc que millore l'atenció sanitària, un pla que garantisca la llibertat d'elecció a les aules i un pla de reindustrialització que se centrarà en la ceràmica, automoció, calçat, joguets, artesania, innovació, digitalització, i investigació, sectors "clau del futur".

Traspàs de poders

El nou president de la Generalitat, Carlos Mazón, té previst donar a conéixer el dimecres 19 de juliol als membres del govern que formaran part de la coalició entre el PPCV i Vox. Aquesta decisió es prendrà l'endemà passat de la seua presa de possessió a Les Corts, que està programada per a aquest dilluns.

Durant el matí de hui, després de l'acte solemne en el parlament autonòmic, es durà a terme el traspàs de poder entre l'expresident, el socialista Ximo Puig, i el seu successor, el líder del PPCV, Carlos Mazón al Palau de la Generalitat.

S'espera que Carlos Mazón anuncie el dimecres els noms dels nous consellers que formaran part del seu govern. Fins ara, només s'ha confirmat a Vicente Barrera, de Vox, com a vicepresident i responsable de les competències de Cultura.

Destacats