Mazón mantindrà la vicepresidència amb l'àrea d'Igualtat en el nou Consell

Aquesta àrea s'encarregarà de coordinar totes les polítiques transversals en matèria d'igualtat del Consell

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

En el seu discurs d'investidura com a president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón ha anunciat que mantindrà una vicepresidència amb competències en Igualtat, seguint el model de l'anterior govern del Botànic. Aquesta àrea s'encarregarà de coordinar totes les polítiques transversals en matèria d'igualtat del Consell, i Mazón ha destacat la importància de lluitar contra la violència masclista, una de les principals xacres de la societat.

El president ha manifestat la necessitat de repudiar qualsevol mena de violència, "ja siga laboral, masclista, intrafamiliar, de gènere o relacionada amb la identitat sexual o racial". Reconeix que encara existeix una realitat preocupant que afecta moltes dones, i afirma que aquestes problemàtiques transcendeixen les diferències partidistes i el llenguatge polític.

Mazón ha fet una crida a treballar junts per a eliminar les desigualtats socials de qualsevol classe i garantir uns serveis socials forts i justos que siguen efectius i estiguen a l'altura dels desafiaments actuals. Ha expressat la necessitat que l'àrea de Serveis Socials deixe de ser considerada la germana xicoteta del Consell i de les administracions, i es convertisca en un assumpte general que implique a tot el govern i a la societat en el seu conjunt.

Per part seua, la síndica de Vox en Les Corts, Ana Vega, ha expressat la seua satisfacció amb el discurs d'investidura de Mazón. Assegura que no tem que la vicepresidència d'Igualtat diluïsca el paper de Vicente Barrera en el Consell, un Barrera que ostentarà una vicepresidència i serà conseller de Cultura.

L'anunci de Mazón sobre la creació d'una vicepresidència d'Igualtat incideix en el seu compromís amb la lluita contra la violència de gènere i la promoció de la igualtat d'oportunitats que ha destacat durant el seu discurs.

Tal com han indicat els partits en l'oposició, se seguirà de prop el desenvolupament de les polítiques i accions concretes que s'implementen en aquesta àrea per a avaluar la seua efectivitat en l'erradicació de la desigualtat i la violència de gènere en la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats