Carlos Mazón, el nou líder de la Comunitat Valenciana que es va forjar des d'Alacant

El 'popular' Carlos Mazón arriba a la presidència de la Generalitat als seus 49 anys

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

L'alacantí Carlos Mazón ha aconseguit portar el canvi polític a la Comunitat Valenciana i donar per finalitzats els huit anys de Botànic. Gràcies al suport de Vox, el 'popular' era investit aquest dijous president de la Generalitat i culmina, així, més de 20 anys dedicats a la política.

Va ser en 1992, amb 18 anys, quan Mazón va decidir afiliar-se al Partit Popular, acabats de començar els seus estudis universitaris. En 1999, amb Eduardo Zaplana com a president, va ser designat director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), una vegada llicenciat en Dret per la Universitat d'Alacant (UA). En 2003 va passar a ser el director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana i, un any després, va gestionar l'àrea de Seguretat en la Indústria en detriment de Comerç.

En les eleccions municipals de 2007 va ser elegit regidor de Catral, un xicotet poble de la comarca de la Vega Baja, i va entrar a la Diputació d'Alacant com a diputat d'Infraestructures. Aquesta primera etapa política es tancava en 2009 quan va abandonar aquests càrrecs en ser contractat com a director gerent de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Alacant.​

Ascens en cinc anys

Carlos Mazón va tornar a l'escena política valenciana deu anys després, en 2019, quan va entrar a formar part de l'Ajuntament d'Alacant com a regidor. Eixe mateix any va ser nomenat com a president de la Diputació d'Alacant, gràcies al suport de Ciutadans, conservant l'únic reducte 'popular' en una escena política valenciana marcada pels governs d'esquerra. Així, la seua figura va anar guanyant pes dins del partit, sent elegit en 2020 president provincial i en 2021 president autonòmic en substitució d'Isabel Bonig.

Des d'eixe moment ha anat perfilant-se com a alternativa al govern del Botànic mostrant-se convençut de tindre la força necessària per a liderar un projecte guanyador i "per a tots".

El seu vincle amb l'expresident i exministre Zaplana ha centrat les crítiques cap a la seua figura. De fet, Compromís s'ha referit en diverses ocasions a Mazón com "neozaplanista" i el PSPV-PSOE l'ha criticat per haver ocupat càrrecs en l'"època més corrupta del PP". No obstant això, ni aquestes referències ni el desconeixement fora d'Alacant, que semblava llastrar la seua candidatura, han minat els resultats del PP en les passades eleccions autonòmiques del 28 de maig, duplicant el seu nombre d'escons a Les Corts.

Mazón aconseguia ahir, als seus 49 anys, ser investit com a president de la Generalitat Valenciana. En aquesta etapa haurà de fer valdre la seua experiència en un govern de coalició, com el que va encapçalar en l'entitat provincial, però en aquesta ocasió, de la mà de la ultradreta que entra, per primera vegada, a gestionar el parlament valencià.

Arxivat a:

Destacats