El PPCV denuncia el tancament de quasi 40 autoescoles després de “la falta de solucions de la DGT al caos en els exàmens de circulació”

El portaveu de mobilitat i transport del GPP, José Forés, ha instat la DGT a "que destine més examinadors de manera permanent a la Comunitat Valenciana

Guardar

Miguel Barrachina i José Forés es reuneixen amb representants autonòmics de les autoescoles valencianes
Miguel Barrachina i José Forés es reuneixen amb representants autonòmics de les autoescoles valencianes

El síndic del GPP, Miguel Barrachina, juntament amb el portaveu de mobilitat i transport del GPP, José Forés, han reclamat a la DGT "més examinadors per a posar fi al col·lapse en els exàmens de circulació que arriben fins als quatre mesos d'espera".

Un caos que "ha provocat el tancament de 38 autoescoles en la Comunitat Valenciana des de principi d'any" han assegurat, ja que "els contingents d'alumnes que poden examinar-se no cobreixen ni les despeses que generen, l'últim va ser de dos alumnes a examen per autoescola, la qual cosa està provocant el tancament de moltes empreses familiars del sector".

Davant la gravetat de la situació "li exigim al senyor Marlaska menys amnistia i més examinadors per als alumnes".

El síndic del GPP ha destacat que "Catalunya és la comunitat autònoma a la qual més funcionaris destina la DGT cada any, el que provoca un èxode d'alumnes feia allí, de les comunitats limítrofes, inclosa la valenciana".

Així s'han manifestat després d'una reunió celebrada amb els representants autonòmics de les autoescoles de la Comunitat Valenciana, els qui ja s'han manifestat a la província de Castelló per a denunciar aquesta situació que qualifiquen d'"insostenible". El sector també reclama que "actualment existeix un dèficit de 900 professors".

Els populars han denunciat "el caos que estan vivint milers de valencians que han de suportar fins a 160 dies d'espera per a poder examinar-se i obtindre el permís de conduir".

Miguel Barrachina ha reclamat que "fan falta més examinadors i la DGT no dona una solució", aquesta situació "és inadmissible", ja que "en l'actualitat hi ha uns 30.000 alumnes de la Comunitat pendents de poder realitzar el seu examen pràctic". La falta d'exàmens "porta al fet que la llista d'espera siga cada vegada major i que els pocs examinadors que hi ha vegen com augmenta la seua càrrega de treball".

José Forés ha recordat que el GPP va registrar en les Corts Valencianes fa unes setmanes una iniciativa per a instar la DGT a "que destine més examinadors de manera permanent a la Comunitat Valenciana, que modifique el reglament per a agilitzar l'obtenció del títol de professor i, en tercer lloc, que augmente el nombre de places d'alumnes en els centres de la DGT de la Comunitat Valenciana", explica Forés.

Arxivat a:

Destacats