El PPCV demana accelerar les obres pendents de protecció de la costa que el govern d'Espanya té paralitzades

El portaveu de Medi ambient del grup popular, Jesús Lecha, concreta que "de les 61 obres projectades en 2015, Sánchez només ha executat tres"

Guardar

Jesús Lecha, portaveu del grup popular en Les Corts
Jesús Lecha, portaveu del grup popular en Les Corts

El portaveu de Medi ambient del GPP, Jesús Lecha, ha demanat al Govern d'Espanya que "accelere al màxim les obres pendents de protecció de la costa de la Comunitat Valenciana que el govern d'Espanya té paralitzades, amb un ritme exageradament lent".

En aquest sentit, el GPP presenta una proposta en les Corts en la qual sol·licita que s'executen les obres programades en 2015-16 pel Ministeri. "De les 61 obres projectades, només han executat tres per part del Govern d'Espanya, i mentrestant el litoral de la Comunitat es troba cada vegada més deteriorat i, amb el pas de cada temporal, les afeccions són més greus".

"La costa valenciana necessita sense demores que s'escometen aquestes actuacions. El ministeri ha d'agilitar tota la tramitació per a fer-ho realitat d'una vegada i desembossar totes aquestes actuacions programades des de fa anys perquè puguen executar-se amb promptitud", ha indicat.

Jesús Lecha ha recordat que "entre 2015 i 2016 el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient va presentar i va aprovar les Estratègies per a la protecció de la costa i contra l'erosió del litoral, assenyalant dues zones de major afecció: una en el tram comprés entre Castelló i Sagunt, i l'altra per al tram comprés entre València i Dénia".

El portaveu popular ha assenyalat que "des del PP demanem, a més d'executar les actuacions programades en el seu moment pel Ministeri, que es permeta major participació d'entitats, associacions veïnals i ajuntaments costaners, redissenyant els projectes a partir del procés participatiu".

Jesús Lecha ha manifestat la necessitat de "millorar la conciliació entre la protecció del domini públic marítim terrestre amb els drets consolidats dels ocupants i el reconeixement del valor etnològic, cultural i històric dels nuclis de població costaners tradicionals per a atorgar-los protecció. La solució està; el problema és la falta de voluntat política per a dur-la a terme durant els últims anys, amb el menyspreo del govern socialista de Sánchez".

Lecha ha exigit que el Govern "faça d'una vegada tot el necessari per a solucionar el problema de regressió de la costa i d'una normativa costanera que no s'ajusta a les necessitats de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat iniciarà el procés per a elaborar una nova llei de costes autonòmica".

Arxivat a:

Destacats