PP i VOX posen en perill obres en centenars de centres amb una retallada d’Edificant del 40%

Guardar

Millora d'un centre educatiu gràcies al Pla Edificant
Millora d'un centre educatiu gràcies al Pla Edificant

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que les transferències de capital als ajuntaments del capítol 7 del projecte de pressupostos de la Generalitat de 2024 en Educació per a construir, reformar o millorar centres educatius sofrixen una retallada del 40% en passar de 306.648,00 a 183.975,69 euros.   “Es tracta de la transferència que preveu el Pla Edificant cada any per als municipis i és la primera vegada des de la seua creació que descendix, i de forma dràstica”.

El diputat i portaveu d’Educació, Gerard Fullana, ha explicat que “en realitat estem davant d’un intent de tancament del programa,  perquè el retall pot afectar a totes les obres d’Edificant, fins i tot a les que estan en execució”. La coalició destaca que la partida de transferències de capital ha d’estar dotada per preveure els diferents ritmes d’execució d’ajuntaments o modificacions de projectes, i que “este retall provocarà retards en les sobres en execució alhora que problemes en el pagament a ajuntaments. La baixada d’impostos a les grans herències s’ha cobrat la primera víctima, un 40% de Pla Edificant. Moltes obres deixaran de fer-se i la resta sofrirà retards”.

Impossibilitat d’abordar noves obres

Si les obres en execució poden veure com sofreixen retards, la retallada en la partida implicarà que no s’aborden nous projectes i inclús que projectes ja delegats però encara no adjudicats s’anul·len. A més també provocarà inseguretat de pagament a empreses i la pèrdua de centenars de llocs de treball. Compromís ha destacat que en retallar la partida hi ha haurà moltes necessitats urgents que plantegen les comunitats educatives i els ajuntaments que no es podran atendre, “amb el pressupost previst no entrarà cap nova proposta i les que no estiguen avançades en tràmit entraran en una parada sense data de concreció”, ha destacat Fullana.

Compromís ha destacat que segueix analitzant els pressupostos en matèria educativa, d’universitats i d’ocupació però ja ha avançat que “l’incompliment de promeses electorals de Mazon és sistemàtic i s’empitjoren o es congelen quasi totes les polítiques educatives i d’ocupació a excepció de les transferències a empreses privades a través dels concerts”.

Arxivat a:

Destacats