Podem i EUPV confirmen la candidatura conjunta per a les municipals a València, Alacant i Castelló de la Plana

L'acord arriba dies després d'anunciar la unió de totes dues marques per a concórrer juntes a les eleccions autonòmiques

Guardar

Estefania Blanes, Héctor Illueca, Rosa Pérez Garijo i Pilar Lima a la presentació d'Unides Podem-Esquerra Unida
Estefania Blanes, Héctor Illueca, Rosa Pérez Garijo i Pilar Lima a la presentació d'Unides Podem-Esquerra Unida

"S'estan tancant els últims serrells". Amb aquestes paraules es referien els representants d'Unides Podem i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a la possibilitat que totes dues marques concorregueren juntes a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig en les principals capitals de la Comunitat Valenciana: València, Alacant i Castelló de la Plana.

Així ho confirmaven Héctor Illueca, Rosa Pérez Garijo, Pilar Lima i Estefania Blanes durant la presentació de l'acord de totes dues formacions per als comicis autonòmics dimecres passat. Hui, sis dies després, tal com ha avançat Europa Press, es confirma el que era un secret a veus i els dos col·lectius s'uneixen per a oferir unes candidatures que pretenen "mobilitzar a sectors desencantats i interpel·lar a una part de la societat".

Aquest acord arriba després que totes dues formacions anunciaren la setmana passada que es presentaran sota una mateixa marca (Unides Podem - Esquerra Unida) a les eleccions autonòmiques i a les municipals en al voltant de 50 localitats. Entre elles encara no es trobava cap de les tres capitals de província, ja que continuaven negociant per a "tancar serrells", encara que confirmaven que l'acord estava "molt pròxim" i es coneixeria en aquests dies pròxims.

Tant Unides Podem com EUPV han convocat una roda de premsa per a aquest dimecres en la qual presentaran l'acord aconseguit en la capital del Túria. En la compareixença de demà, convocada a les 11.30 hores enfront de les Torres de Serrans de València, està prevista la intervenció del secretari d'Organització de Podem, Carles Fons; de la coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, i dels fins ara candidats municipals de totes dues formacions: Pilar Lima (Podem) i Pau Díaz (EUPV).

En els pròxims dies donaran a conéixer els pactes tancats a Alacant i Castelló de la Plana, en sengles compareixences en aquestes ciutats.

Arxivat a:

Destacats