El pla d'ocupació "Avalem Dones" invertirà 40 milions i beneficiarà a 32.000 dones valencianes

Ximo Puig anuncia la creació de dos nous plans d'ocupació que faran costat als sectors més febles davant la recuperació

Guardar

Una dona treballant a una oficina
Una dona treballant a una oficina

La Comunitat Valenciana comptarà amb dos nous plans per al foment de l'ocupació amb l'objectiu d'"acompanyar a l'empenta de la reactivació i que faran costat als sectors més febles davant la recuperació". Així ho ha anunciat aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el seu parlament en el Debat de Política General.

El primer d'aquests plans és l'"Avalem Dones", una iniciativa que rebrà una inversió de 40 milions d'euros i beneficiarà a 32.000 dones valencianes. En concret, contempla destinar 8 milions d'euros a un pla d'ocupació perquè les entitats locals contracten durant un any a dones en treballs en els quals la població femenina està infrarepresentada; 6 milions d'euros a un pla d'ocupació per a dones en els municipis en despoblació; i 2 milions d'euros en ajudes a les empreses perquè contracten dones en sectors masculinitzats.

Pel que respecta a la Formació Professional, l'"Avalem Dones" destinarà 5 milions d'euros a tallers d'ocupació per a dones en ocupacions masculinitzades i 13 milions d'euros a formació en competències digitals en l'àmbit rural. A més es destinarà 1 milió d'euros a la inserció laboral de víctimes de violència de gènere i 5 milions d'euros orientats a la transició digital i ecològica.

AVALEM PATRIMONI

La segona novetat de suport a l'ocupació és el naixement d'un "Avalem Patrimoni". Aquest pla d'ocupació, dotat amb 5 milions d'euros, permetrà que els ajuntaments contracten, durant un any, a personal destinat a la conservació dels Béns d'Interés Cultural de titularitat pública.

A més, Labora impulsarà un programa d'ocupació en Salut Mental, amb 2 milions d'euros.

Destacats