Pilar Lima, candidata d'Unides Podem - Esquerra Unida a l'alcaldia de València

Ambdues formacions concorreran juntes a les eleccions municipals del 28M encapçalant la llista Pilar Lima i estant en segona posició Lara Manyes

Guardar

Pilar Lima junt a Lara Manyes i Chelo Poveda
Pilar Lima junt a Lara Manyes i Chelo Poveda

"València trobarà, en la coalició Unides Podem - Esquerra Unida, la valentia i la força necessàries per a la transformació que el cap i casal necessita". Així han anunciat Podem i Esquerra Unida l'acord al qual han arribat per a concórrer juntes a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig a la ciutat de València, per a ser la força decisiva que garantisca un govern progressista.

La cap de llista de la candidatura serà Pilar Lima, coordinadora de Podem, seguida de Lara Manyes, sindicalista i militant d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i de diferents moviments socials de la ciutat.

La candidata Lima ha volgut destacar la importància de la confluència, en la qual tres dones encapçalen la candidatura, per a donar a les valencianes una gestió a la ciutat que la faça "habitable i responga a les necessitats de les veïnes i no als interessos de l'especulació", ha insistit en la necessitat d'"obrir el meló de la remunicipalització dels serveis públics" i fer polítiques valentes per a solucionar el problema de l'habitatge a la ciutat.

Per part seua, Lara Manyes ha assenyalat la importància d'enfortir la participació ciutadana i la implicació dels moviments socials per a garantir uns serveis públics de proximitat i a escala de barri.

Així s'han expressat en la roda de premsa en la qual també ha participat l'actual consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i Coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo Pérez, i el secretari d'organització de Podem, Carles Fons.

La coalició acordada en la capital reflecteix la gran sintonia entre tots dos partits, que "novament acorden coalició tant en l'àmbit estatal, autonòmic i local, amb més de 50 municipis del País Valencià en els quals totes dues candidatures concorren juntes com a força decisiva per a fer vertaderes polítiques transformadores", ha assenyalat Carles Fons.

Finalment, Rosa Pérez ha posat en valor la importància de l'acord i la unitat de l'esquerra renovant la coalició present des de fa quatre anys que ha fet possible l'aprofundiment de les polítiques d'esquerres a escala de País, i avançar cap a un tercer Botànic que continue amb la transformació social del territori.

Destacats