Pérez Garijo presideix la constitució del Comité Organitzador del 40 aniversari de l'Estatut d' Autonomia

Guardar

Primera sessió del Comité Organitzador del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.
Primera sessió del Comité Organitzador del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la primera sessió del Comité Organitzador del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

La consellera ha expressat "estar molt il·lusionada" amb els treballs que concretaran els diferents actes commemoratius amb motiu d'aquesta "important efemèride per a tots els valencians i valencianes".

Per aquest motiu, "hem plantejat una celebració diferent, que no es limite a l'àmbit institucional o acadèmic i que faça partícip tota la societat valenciana, a més de posar en valor els importants protagonistes d'aquell moment".

Pérez Garijo ha afirmat que per a aquest 40é aniversari "tindrem un calendari d'activitats que parlaran del passat, del present i del futur de l'autogovern valencià".

La consellera de Qualitat Democràtica ha explicat que "posem en marxa el full de ruta per a aquesta commemoració que ens permetrà apropar-nos a un important moment de consens, davant de moments de violència política que estem vivint ara".

"Pretenem posar en valor l'autogovern i donar a conèixer a les entitats locals i a la ciutadania la utilitat de les institucions autonòmiques -ha continuat-, a més de traslladar a la societat valenciana que si al nostre territori hem avançat en polítiques socials que milloren les condicions de vida, ha estat gràcies a l'autogovern valencià".

Aquest pla d'activitats "vindrà marcat per dues dates importants", ha apuntat la consellera. D'una banda, l'1 de juliol, data en què se celebrarà un gran concert "que reunirà diferents generacions d'una manera festiva" perquè per a nosaltres és molt important que la celebració "isca al carrer i tota la societat valenciana participe en els actes festius". El 9 d'octubre, Dia de la Comunitat, serà "un altre moment important per a la reflexió sobre el futur del nostre autogovern".

La consellera de Qualitat Democràtica ha parlat dels tres objectius que marquen aquesta celebració i que pretenen, en primer lloc, "recuperar la memòria de l'Estatut, recordant el paper de les forces polítiques i visibilitzant el paper dels protagonistes d'aquell moment tan important de la nostra història". Un altre dels aspectes fonamentals, ha subratllat Pérez Garjijo, "és visibilitzar el significat de l'aprovació del nostre autogovern i destacar el paper de les nostres institucions estatutàries". Finalment, analitzar la situació actual i els reptes de futur de l'Estatut d'Autonomia "per conèixer on és el nostre autogovern i on voldríem arribar-hi".

Durant la primera sessió del Comité Organitzador del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, s'ha aprovat el nomenament de Joan Sifre com a comissari general del quaranté aniversari.

Alhora, durant la reunió s'ha aprovat que les diferents conselleries de la Generalitat puguen remetre fins al proper 15 de febrer les seues propostes d'activitats per a incloure-les al calendari d'actes.

Arxivat a:

Destacats