Pérez Garijo destaca que la marca commemorativa del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia contribueix a visibilitzar l'efemèride i fa partícip de la celebració a tota la ciutadania

L'ús de les diferents aplicacions de la imatge serà gratuït i lliure per a tota la ciutadania

Guardar

Garijo presenta la marca commemorativa del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia al costat de Fernanda Escribano, Joan Sifre i Dani Nebot
Garijo presenta la marca commemorativa del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia al costat de Fernanda Escribano, Joan Sifre i Dani Nebot

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que la marca commemorativa del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, dissenyada per Dani Nebot, contribuirà a visibilitzar i identificar fàcilment l'efemèride per a fer partícip de la celebració a tota la ciutadania.

Rosa Pérez Garijo ha presentat aquest dijous, al costat de la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, el comissari general del 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia, Joan Sifre, i el dissenyador gràfic Dani Nebot, la marca commemorativa del 40 anivesario de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, que a més inclou un Manual d'Identitat Visual amb les pautes, normes i aplicacions bàsiques per a l'ús de la imatge commemorativa.

Durant la seua intervenció, la consellera ha assegurat que des del Consell "estem treballant en totes les activitats, que van més enllà de l'àmbit institucional i autonòmic, perquè la festivitat arribe a tota la població valenciana".

També ha assenyalat que "l'Estatut és passat i per això cal destacar a aquelles persones que van ser protagonistes en un moment convuls i que van fer possible el consens". A més "és present -ha afegit- perquè cada dia avancem en drets per a la ciutadania gràcies al nostre autogovern i també és futur perquè enguany avaluarem l'Estatut i coneixerem les aspiracions dels valencians per al futur".

Garijo a més ha posat en relleu el treball conjunt realitzat entre la Conselleria Participació i Presidència. "Un treball molt estret -ha ressaltat- entre la direcció general de Foment de l'Autogovern i la direcció general de Promoció Institucional encapçalada per Fernanda Escribano".

El dissenyador valencià de la marca Dani Nebot compta amb una destacada trajectòria per la seua contribució a la transformació, innovació i modernització del disseny valencià. Ha sigut guardonat amb la Medalla de les Belles arts en 2008 i el Premi Nacional del Disseny l'any 1995.

La identitat gràfica que ha creat és una abstracció geomètrica sobre La Senyera que va acompanyada de la llegenda 'Quaranta anys fent país_Comunitat Valenciana 1982_2022'.

Dani Nebot ha mostrat el seu agraïment per l'encàrrec d'aquest disseny i ha advocat per "la pluralitat, la diversitat i la concòrdia" que queden reflectides en la seua creació.

Usos de la marca

L'ús de les diferents aplicacions de la marca del 40 aniversari de l'Estatut serà gratuït i lliure per a tota la ciutadania. En aquest sentit, la consellera ha apostat per "una festivitat per a tots els valencians i valencianes" i per "una marca commemorativa, que a més d'utilitzar-se des de l'àmbit acadèmic i institucional, servisca perquè ajuntaments i entitats puguen fer-la pròpia".

Així mateix, la marca serà utilitzada fins que finalitze l'any per l'Administració de la Generalitat i les entitats que integren el seu sector públic instrumental. S'aplicarà en la papereria bàsica de la Generalitat, així com en les comunicacions, actes i documents electrònics oficials dels seus òrgans i personal al seu servei, en els suports publicitaris (cartells, fullets, anuncis en premsa, fons publicitaris i altres d'anàloga significació), en la seu electrònica i en la resta de pàgines o perfils institucionals en Internet de la Generalitat i de les seues entitats dependents.

En 2022 es commemoren els 40 anys de la norma institucional bàsica de tots els valencians i valencianes, la Llei orgànica 5/1982, d'1 de juliol, de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats