Pedro Sánchez anuncia a Mislata una inversió de 1.200 milions d'euros per a FP

Es tracta d'una inversió històrica per a Formació Professional que es repartirà entre les comunitats autònomes

Guardar

Pedro Sánchez visita Mislata
Pedro Sánchez visita Mislata

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat una inversió històrica per a la Formació Professional. Una inversió addicional de 1.238 milions d'euros, que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts, dels quals prop de 800 milions es destinaran a la formació de treballadors i empreses, i altres 300 milions d'euros a augmentar el nombre de places, millorar les aules o fomentar la internacionalització de l'alumnat.

Així ho ha comunicat durant la seua visita, aquest matí, al Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIFP) de Mislata, acompanyat tant del president de la Generalitat, Ximo Puig, com de l'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa. "Si volem el millor dels futurs per als nostres fills i filles, és el nostre deure apostar per la Formació Professional. De fet, quan tire la vista arrere, dins de molts anys, un dels assoliments dels quals més em senta orgullós com a president serà de la dignificació de l'FP", ha assenyalat Sánchez.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el propòsit del Consell de continuar "enfortint aquest sistema formatiu, en el qual conviuen la formació ocupacional i la reglada, amb nous centres integrats". En aquest sentit, Puig ha anunciat la creació de 5.000 noves places de formació professional, augmentant d'aquesta manera l'oferta formativa que des de 2015 ha crescut prop d'un 30%.

Així mateix, el cap del Consell ha reiterat l'aposta del govern valencià per "adaptar l'oferta formativa a les necessitats del mercat laboral, ja que existeixen sectors on no troben perfils malgrat la creació d'ocupació que s'està produint en els últims anys, aconseguint xifres rècord".

Una inversió de cinc milions per a ampliar el Centre Integrat Públic d'FP de Mislata

Finalment, Ximo Puig ha anunciat una inversió de cinc milions d'euros per a ampliar el Centre Integrat Públic d'FP de Mislata, que permetrà completar l'oferta de cicles formatius. En aquests moments, en aquest centre l'oferta està integrada en sis famílies professionals: Informàtica i Comunicacions, Sanitat, Turisme, Administració d'Empreses, Comerç i Màrqueting, i el cicle formatiu de grau superior d'Òptica de la família de Fabricació Mecànica.

Amb l'ampliació, l'oferta formativa inclourà, a més, Assistent a la direcció; Gestió de vendes i espais comercials; Màrqueting i publicitat; Guia, informació i assistència turística; Audiologia protètica; Documentació i administració sanitària; Ortopròtesi i producte de suport, i Radioteràpia i dosimetria.

Destacats