El passeig Guillem Agulló seguirà tenint el nom del jove antifeixista després del rebuig a la moció de Vox

El Partit Popular, Compromís i el PSPV han votat en contra a la proposta de la formació de Juanma Badenas en la Comissió de Benestar Social celebrada hui

Guardar

Passeig dedicat a Guillem Agulló als Jardins de Vivers de València
Passeig dedicat a Guillem Agulló als Jardins de Vivers de València

El nom de Guillem Agulló torna a situar-se en el centre de la política valenciana 31 anys després que el jove antifeixista fora assassinat a Montanejos a les mans d'un grup d'extrema dreta. Ja ho va ser el passat 7 de març quan Juanma Badenas, portaveu del grup municipal Vox i regidor de Parcs i Jardins en l'Ajuntament de València, va anunciar que la seua formació presentaria una moció per a canviar el nom al passeig dedicat al jove que es troba als Jardins de Vivers.

Finalment, la proposta de Vox no ha aconseguit tirar endavant, ja que ha sigut rebutjada per la resta dels grups polítics municipals —PP, Compromís i PSPV— que han votat en contra durant la Comissió de Benestar Social, Educació, Cultura i Esports celebrada hui en seu consistorial. De fet, el Partit Popular ja va anunciar la seua intenció de votar 'no' a la moció de Vox, ja que el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, va apuntar que el PP estava "a favor de la convivència i en contra del frentismo".

Després de conéixer-se el resultat de la votació, Juanma Badenas ha explicat durant una roda de premsa que Vox proposava que esta via de la capital valenciana adquirira "una denominació d'acord amb el sentir majoritari dels valencians i que esta no generara crispació". Així mateix, el portaveu de Vox ha assegurat que "el Partit Popular s'ha posicionat del costat del Partit Socialista del País Valencià i Compromís; i no del costat de Vox que entenia que eixe passeig adquirira una denominació que no fora d'enfrontament ni ideològica".

"Este matí el Partit Popular ha perdut una gran oportunitat al no situar-se del costat de la no crispació i enfrontament entre els valencians i ha optat per votar a favor de la posició que manté el Partit Socialista i Compromís per a mantindre la denominació d'un passeig que porta el nom d'una persona que lamentablement va morir fa anys, però que el seu ideologia era separatista, independentista i catalanista", ha assegurat Badenas.

Destacats