Els òrgans judicials valencians reben 418 assumptes derivats a mediació en el primer semestre de 2022

Alacant és el partit judicial que més casos ha derivat, seguit pel de València, Elx i Castelló

Guardar

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València

Els òrgans judicials dels partits de València, Alacant, Castelló i Elx han rebut un total de 418 assumptes que es van derivar a la Mediació per a evitar el procés convencional durant el primer semestre de 2022.

Per partits judicials, és el d'Alacant el que més casos ha derivat, amb 152, seguit del de València amb 113, Elx 105 casos i Castelló amb 48.

La mediació és una alternativa als tribunals en la resolució de conflictes que suposa un estalvi en temps i diners. Permet estalviar fins a un 78% del cost mitjà d'un plet (que passa dels 8.015 euros a 1.833) i resol els assumptes un 90% més ràpid (de 510 dies de mitjana d'un procés judicial a prop de 50).

Els casos que opten per intentar trobar una solució diferent de les controvèrsies es deu al fet que la Comunitat Valenciana compta, des de 2018, amb una llei específica que regula la mediació, així com amb el reglament que la desenvolupa i l'organització que la facilita.

Avantatges de la mediació

La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la Llei de Mediació més avançada en la implantació de la mediació a Espanya i que estableix un marc general per als procediments mediadors que completa la normativa estatal.

La llei valenciana ofereix una regulació integral, general i flexible, que garanteix a la ciutadania la qualitat i la confiança dels agents i entitats mediadores.

Arxivat a:

Destacats