Oltra reivindica la 'plena inclusió' com a base d'una societat 'innovadora i oberta que pose en valor totes les diversitats'

Guardar

La vicepresidena Mónica Oltra al Congrés Nacional de Plena Inclusió
La vicepresidena Mónica Oltra al Congrés Nacional de Plena Inclusió

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat la "plena inclusió" com a base d'una societat "innovadora i oberta" que pose en valor "totes les diversitats" i en la qual càpien totes i cadascuna de les persones.

La vicepresidenta ha clausurat el Congrés nacional de Plena Inclusió que s'ha celebrat sota el lema 'Guanyem en comunitat', i on ha mostrat la seua satisfacció perquè València haja acollit aquest Congrés, ja que situa a la ciutat, una vegada més, en "el mapa de la dignitat i de l'atenció a les persones més vulnerables" o que més necessiten l'atenció dels poders públics.

Oltra ha agraït i reconegut el treball "incansable" del moviment associatiu Plena Inclusió en defensa dels drets de les persones que més ho necessiten i de les seues famílies, la qual cosa els converteix en un "vertader referent" en el reconeixement, promoció i defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, i en la lluita per a aconseguir una igualtat "plena, real i efectiva".

En aquest sentit, la vicepresidenta s'ha referit a la futura Llei valenciana d'Accessibilitat Universal i Inclusiva, que està ultimant el seu departament, com una vertadera garantia per a avançar "cap a una igualtat real", que aborda l'accessibilitat de manera que tots els espais, tots els entorns, físics i virtuals, "siguen per a totes les persones i siguen accessibles".

En la seua intervenció, Oltra ha assenyalat l'important que és el suport de les administracions públiques perquè les persones amb diversitat funcional puguen desenvolupar "una vida independent", i ha assenyalat alguna de les polítiques i iniciatives del Consell encaminades a això, com la partida de tres milions d'euros per a l'adquisició d'habitatges durant els pròxims dos anys que permetran ajudar a "garantir" el dret universal a la vida independent de les persones amb diversitat funcional.

Suport i col·laboració pública

"Els poders públics tenim l'obligació de facilitar i assegurar la igualtat d'oportunitats i garantir a totes les persones l'exercici dels seus drets, però particularment de les que més necessiten el suport dels seus governants, i eixe és un element central de l'acció política del Consell" ha assegurat la vicepresidenta.

Així mateix, ha posat l'accent en el "diàleg i col·laboració" amb les associacions i entitats del sector, els agents econòmics i socials i la resta d'administracions públiques per al desenvolupament de les polítiques i accions de la Generalitat.

En el sector de la diversitat funcional i salut mental Oltra, ha destacat, entre altres, les subvencions i ajudes que s'han destinat enguany a 89 entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a invertir en la "millora de les condicions d'accessibilitat al medi físic" per un valor de 300.000 euros.

Per a finalitzar, la vicepresidenta ha garantit el compromís de la Generalitat per continuar treballant amb l'objectiu comú d'aconseguir una societat "amable, inclusiva, acollidora i accessible en tots els sentits" i ha convidat a Plena Inclusió a treballar "conjuntament" en això.

Destacats