Oltra: "Interprete els canvis en el Consell com una situació de normalitat"

La vicepresidenta avança que "la voluntat" del president és anunciar aquest dissabte els canvis

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, es donen la mà durant una sessió de control de les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, es donen la mà durant una sessió de control de les Corts

La presidenta del Consell, Mónica Oltra, ha valorat com "una situació de normalitat" els previsibles canvis en el Govern valencià que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciarà aquest cap de setmana.

"Açò passa en tots els governs, també en el nostre, no és la primera vegada que ocorre, i en aquesta ocasió ve motivat per canvis en altres institucions", ha matisat Oltra. Segons la vicepresidenta, aquests canvis "s'afronten des de la normalitat i l'estabilitat" amb l'objectiu d'afrontar aquesta última part de legislatura amb el que suposa "la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana i la gestió de Fons Europeus".

En aquest sentit, la també titular de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha avançat que "la voluntat" del president és anunciar aquests canvis durant el matí d'aquest dissabte, encara que considera que si es realitzen "despús-demà tampoc passa res, ja que, a vegades, aquests tetris no són fàcils de quadrar".

La vicepresidenta Mónica Oltra en la rueda de prensa tras el pleno del Consell del 13 de mayo de 2022
La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell del 13 de maig de 2022

Desconeix els canvis

Sobre el moviment de fitxes que es realitzarà, Oltra ha afirmat desconéixer-los més enllà de l'entrada a la cartera d'Educació, Cultura i Esport de Raquel Tamarit en substitució de l'encara conseller Vicent Marzà. Un Marzà que ha rebut un calorós comiat durant el seu últim ple del Consell per part de tots els integrants: "ens hem abraçat una mica més del compte", ha afirmat.

La líder de Compromís no ha volgut entrar en el terreny de l'especulació fins a conéixer quins són els noms concrets que remena el president recordant que "no em pronunciaré sobre una gestió que encara no s'ha produït. El president ha de mesurar els seus temps i la seua manera de fer", reconeixent que "li sembla tot be" preguntada a si comparteix aquesta incertesa allargada durant una setmana i que ella va ser coneixedora que s'aproximaven canvis "el divendres passat".

Que l'oposició s'ocupe dels seus cicles

Respecte a les crítiques rebudes pels grups de l'oposició, que defineix a aquesta crisi com una fi de cicle del Botànic, la vicepresidenta els ha convidat a "preocupar-se pel seu propi cicle. Que no patisquen, que en el Consell ja anem nosaltres organitzant-nos".

De cara a aquesta nova etapa que s'obrirà el dilluns, quan es preveu que prenguen possessió els nous consellers i conselleres, ha defensat que aquest últim any de Botànic II s'ha de centrar en la reconstrucció econòmica i "anímica" perquè "la gent té ganes d'eixir del túnel" i "queda molta faena per fer: és hora d'alçar-se, arrimar el muscle i tirar avant".

Destacats