Oltra afirma "no sentir-se pressionada" després del moviment de Marzà

La vicepresidenta del Consell i portaveu de Compromís afirma que Marzà "ha deixat una petjada inesborrable en l'educació valenciana i que quedarà per a generacions"

Guardar

L'executiva nacional de Compromís
L'executiva nacional de Compromís

Mónica Oltra, portaveu de Compromís, ha comparegut després de la celebració de l'executiva nacional del partit convocada després de la dimissió de Vicent Marzà com a conseller d'Educació, Cultura i Esport.

Oltra ha agraït el treball que el conseller Marzà ha realitzat en aquests set anys "canviant per complet l'educació al nostre País, millorant la vida de milers de xiquets i xiquetes i de les seues famílies". "És molt difícil substituir a una persona tan valuosa i tan treballadora i, personalment, ho trobaré a faltar", ha incidit.

La portaveu de la coalició valencianista ha defensat la proposta de nomenament per a la cartera d'Educació, Cultura i Esport de Raquel Tamarit, actual secretària autonòmica de Cultura i Esport. "A un any del final de legislatura hem decidit que un canvi responsable siga nomenar a Raquel Tamarit, la persona que porta tres anys al capdavant de la secretària autonòmica, coneix a l'equip, la Conselleria i ens assegurem una continuïtat en el treball i no una persona que arribe de noves i haja de situar-se".

Una petjada inesborrable

Segons la també vicepresidenta del Consell, "Marzà ha fet que ningú en aquesta comunitat haja de penar per no poder comprar els llibres als seus fills, ha dignificat les aules i ha fet una cosa molt més important: canviar el que passa dins de l'aula gràcies a les innovacions pedagògiques, amb l'escola inclusiva perquè cap xiquet o xiqueta siga segregat en el procés educatiu... i tantíssimes qüestions que han deixat una empremta inesborrable en l'educació valenciana i que quedarà per a generacions".

En l'àmbit de l'Esport, la consellera ha valorat la "feminització de les federacions, així com l'aposta per l'esport base i el suport a esports més enllà del futbol masculí". En l'àrea de Cultura, per a Oltra "ha apostat pel gran pla de 500 milions d'euros per a la promoció cultural així com cuidar els nostres conservatoris, bandes de música, el nostre teatre, cinema...".

No es preveuen canvis en el lideratge

Sobre la decisió de Marzà de dedicar-se al partit amb vista a les eleccions de 2023 i la seua possibilitat d'encapçalar la candidatura autonòmica, actualment liderada per Oltra, la vicepresidenta ha afirmat "no sentir-se pressionada" i que "no hi haurà canvis en els lideratges de la coalició", ja que els partits han fet ja els seus congressos i han renovat les seues direccions. No obstant això, en els pròxims mesos es deurà celebrar un congrés per a definir aquestes candidatures en els quals, després d'aquest moviment, tot és possible.

En el cas de les recents declaracions de la consellera Gabriela Bravo en les quals afirmava que en la situació d'Oltra es plantejaria dimitir, la portaveu de Compromís no ha volgut afegir més del que han afirmat els seus companys durant el dia de hui.

Finalment, respecte als futurs canvis en el Consell, Oltra ha asseverat que "hi ha molta especulació i intriga, però els canvis que vaja a fer el president els desconec", assegurant que "serà l'únic canvi que hi haja respecte als consellers de Compromís".

Destacats