Nuria Montes destaca la professionalitat del nou equip que aposta per "convertir la Comunitat Valenciana en referent internacional en Innovació"

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha remarcat que "en la part humana continuem fitxant als millors"

Guardar

Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Nuria Montes, consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha subratllat aquest dilluns que un dels seus objectius és "convertir la Comunitat Valenciana en referent internacional en innovació, per això apostem per la part humana fitxant als millors i configurant el millor dels equips".

Així s'ha pronunciat en les instal·lacions de Ciutat de la Llum, durant la presa de possessió de tres alts càrrecs de l'àrea d'Innovació que, tal com ha assenyalat, "estarà situada a Alacant".

En concret, les persones que es faran càrrec de diverses funcions en matèria d'Innovació seran Jerónimo Mora, que s'incorpora com a secretari autonòmic d'Innovació, i Juan José Cortés Vélez, que serà a partir d'ara el director general d'Innovació. D'altra banda, també ha pres possessió del seu càrrec Elena Lumbreras, sotssecretària de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

La responsable d'aquesta Conselleria ha volgut destacar que "aquest Govern té present un projecte de futur capaç de gestionar un ecosistema d'empreses tecnològiques i d'última generació, però per a això és necessari comptar amb un marc fiscal molt més favorable".

Sotssecretària de la Conselleria

L'alacantina Elena Lumbreras ha pres possessió aquest dilluns del càrrec de sotssecretària de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. A partir d'aquest moment, tal com ha apuntat Montes, "es converteix en una de les peces clau de la Conselleria, ja que serà la persona encarregada que totes les peces del complex engranatge funcionen i existisca coordinació entre tots els departaments".

Lumbreras és llicenciada en Econòmiques per la Universitat d'Alacant i funcionària de carrera de l'Ajuntament de la localitat des de fa més de tres dècades, per la qual cosa ha ocupat diversos llocs de responsabilitat. A més, posseeix un màster en Administració Local i especialista en Adreça estratègica i de qualitat en l'administració. També ha sigut directora de tres projectes europeus i s'ha encarregat de la gestió turística.

Secretari autonòmic d'Innovació

D'altra banda, la Secretaria Autonòmica d'Innovació està ocupada a partir d'ara per Jerónimo Mora, nascut a Elx i llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València. A més, com a funcionari de carrera, imparteix docència en el grau d'Enginyeria Informàtica i en els màsters universitaris en Enginyeria Informàtica i en Ciberseguretat de la Universitat d'Alacant.

La seua trajectòria, tal com ha apuntat la consellera, "ho fa plenament conscient de la importància d'impulsar a les empreses des de la innovació per a millorar la seua competitivitat i que els avanços científics estiguen prioritàriament enfocats a millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans de forma tangible".

Director general d'Innovació

Per la seua banda, el nou director general d'Innovació, Juan José Cortés Vélez, és llicenciat en Dret i MBA per la Universitat politècnica de Madrid, i en els últims anys ha treballat per al sector de les telecomunicacions i les noves tecnologies, així com per a la consultora PricewaterhouseCoopers i el bufet alacantí Devesa i Calvo.

Vélez s'ha format durant més de trenta anys en disciplines lligades al món de l'empresa i les noves tecnologies i a més és membre del Centre d'Intel·ligència de Digital de la Universitat d'Alacant i autor de diverses publicacions en revistes especialitzades en Dret Digital i noves tecnologies.

Destacats