El nou Consell eliminarà la taxa turística i apostarà pel "model Benidorm"

El pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón, defensa que la taxa turística "és ideològica" i que "el turisme no necessita més càrregues impositives ni càstigs"

Guardar

Benidorm. Foto de Attila Surányi a Unsplash
Benidorm. Foto de Attila Surányi a Unsplash

Extrapolar al conjunt de la Comunitat Valenciana el model turístic implantat aquests anys a la província d'Alacant des de la perspectiva empresarial, que treballa per implementar serveis i millorar la qualitat d'aquests. Sota aquesta premissa treballarà el futur Consell, amb la presidència de Carlos Mazón, per a donar un impuls al sector turístic.

Aquestes són les principals línies que el pròxim president de la Generalitat ha esbossat per al seu model turístic per a la Comunitat Valenciana, tal com incidia durant la X Jornada de Turisme #eresturismo que organitzava l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) la setmana passada.

I és que el 'popular' defensa el model que s'ha implantat a Alacant durant la seua etapa com a president de la Diputació i del Patronat Costa Blanca, en els quals s'ha posat en valor el model de Benidorm que, tal com destaca, "funciona, és exemplar, sostenible, respectuós i democràtic d'accessibilitat al turisme". En aquesta línia, insisteix que, si no existira Benidorm, "el dret laboral i sindical de moltíssims espanyols de poder gaudir de vacances seria més difícil, perquè gràcies a ell molta gent pot tindre vacances, que d'una altra manera no tindria".

Eliminar la taxa turística

Una de les principals accions en matèria turística que durà a terme el futur Consell serà eliminar la taxa turística -la implementació de la qual estava prevista per a 2024-. Una taxa que en 2022 el líder del Partit Popular definia com a "taxa és ideològica" i que durant la campanya electoral va prometre que acabaria amb ella.

Sobre aquest tema, Mazón sempre s'ha mostrat contrari a aquest impost: "El turisme no necessita més càrregues impositives ni càstigs, al contrari, allò que precisa són mesures i accions que l'ajuden a remuntar la difícil situació que estan vivint des de fa dos anys. Ni és el moment ni són les formes i menys derivar la responsabilitat de la seua aplicació en els alcaldes. Cal invertir en promoció del turisme i la millor manera d'atraure turistes no és precisament la d'imposar taxes en un moment especialment delicat per a la recuperació del sector".

Amb tot això, des de la formació s'advoca per aprovar mesures escoltant primer el sector i als afectats, recordant que el sector "necessita tot el suport de les administracions i incentius per a continuar treballant, no que se'ls posen encara més bastons a les rodes".

Destacats