Mazón aspira a governar en solitari amb un Consell "estable" i que done "tranquil·litat, seguretat i eficàcia"

Demana esperar als informes jurídics per a saber els terminis de la investidura: "No podem aventurar de manera definitiva"

Guardar

Imatge del candidat del PPCV a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón. - EUROPA PRESS
Imatge del candidat del PPCV a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón. - EUROPA PRESS

El candidat del PPCV a la Presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, ha insistit que aspira a governar en solitari amb el "gran objectiu" de tindre un Consell "estable, que done tranquil·litat, seguretat on no l'ha donada en huit anys i eficàcia".

Així  s'ha pronunciat aquest dijous en declaracions als mitjans de comunicació a Alacant, en ser preguntat per si pretén governar en solitari en la Generalitat després d'aconseguir 40 diputats en les eleccions autonòmiques, a deu de la majoria absoluta, que podria aconseguir amb els vots de Vox (13).

Mazón ha posat l'accent que "tots els candidats del PP volen governar en solitari". "Jo ho he dit durant tota la campanya i la precampanya, és un dels meus objectius. Cal fer-ho compatible amb un govern estable, ferm, eficaç, que pose la sanitat a funcionar, que baixe els impostos a la gent i que defense a la Comunitat Valenciana", ha sostingut.

Per contra, ha tornat a acusar al president del Govern, Pedro Sánchez, i al PSOE de "menysprear" l'autonomia i la província d'Alacant, amb el finançament, les inversions dels Pressupostos Generals de l'Estat o amb l'aigua, que considera que es "escamoteja sense cap rigor tècnic".

REBUTJA UN CONSELL AMB "CONTRADICCIONS PERMANENTS"

Interpel·lat prèviament en un acte a Benidorm (Alacant) per si es plantegen que Vox entre en el Consell, Mazón ha reiterat que la seua aspiració és governar en solitari i que busca "estabilitat i no tindre un govern que sorprenga cada dia amb contradiccions permanents".

"Molt més important que 'amb qui' és el 'per a què'. Això és innegociable", ha asseverat, al mateix temps que ha apuntat que el programa de govern del PP és el que "majoritàriament han votat els ciutadans", per la qual cosa s'ha mostrat "molt content" de poder desenvolupar-ho.

No obstant això, a Alacant, Mazón ha precisat que el recompte encara no ha acabat i encara no hi ha resultats definitius de les eleccions autonòmiques. A més, ha recordat que han de mantindre reunions amb els grups polítics que han aconseguit representació en Les Corts, als qui ha demanat "el màxim respecte" per aquestes converses per a tindre "estabilitat parlamentària, en la legislatura i, en últim moment, governamental".

"SERIA DECEBEDOR QUE PUIG TORNE A NO VOLER REUNIR-SE"

Referent a això, ha esmentat que hi ha mitjans de comunicació que diuen que el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, no va a acudir a la reunió amb el PP, alguna cosa que espera "que no siga veritat" i que "no comence amb una falta de respecte institucional". "Seria decebedor que (Puig) torne a no voler reunir-se a la primera trucada del moment institucional més important de la legislatura. Espere que no siga així ", ha expressat.

"Demane a tots màxim respecte institucional, perquè jo sí ho vaig a tindre. No vaig a condicionar ni violentar abans que es produïsquen aquestes reunions, a les quals vaig amb la millor voluntat, i convertint el diàleg en una constant, no en un dia sí i un dia no", ha destacat, al mateix temps que ha afirmat que ell estarà present en totes les trobades.

Interpel·lat pels terminis per a conformar govern en la Generalitat i en les diputacions, Mazón ha indicat que han realitzat consultes al cos jurídic de les Corts i al de la Diputació. "Hi ha terminis que no podem aventurar de manera definitiva", ha apuntat, al mateix temps que ha instat a esperar als informes sobre la "vertadera forqueta de terminis".

D'altra banda, s'ha mostrat "orgullós" d'haver aprovat pressuposats com a president de la Diputació d'Alacant "sense vots en contra", aconseguint suports o abstencions de PSPV i Compromís. "El diàleg és una manera permanent de treballar, forma part dels valors", ha sostingut.

Enfront d'això ha censurat que no ha trobat diàleg amb la Generalitat en aquests anys: "M'he cansat de demanar-li cites importants al president de la Generalitat i, quan no ha sigut vesprada, no ha sigut. Aqueixa no és manera de treballar. El diàleg és permanent; la voluntat de buscar acords, fins a amb els quals puguem estar en major divergència, és una obligació democràtica en la qual cree".

Destacats