Així és el 'Model Mazón': reforma fiscal i impuls a la sanitat pública

El pròxim president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, pretén rebaixar impostos al 80% dels contribuents i acabar amb els problemes en Atenció Primària

Guardar

Mazón, Feijóo i Catalá durant l'acte d'inici de la campanya municipal a València
Mazón, Feijóo i Catalá durant l'acte d'inici de la campanya municipal a València

Una reforma fiscal adaptada a les noves circumstàncies per la inflació, impulsar la llibertat educativa i les ajudes per a famílies i escolars, augmentar el pressupost en Sanitat posant el focus en els problemes de l'Atenció Primària, i defensar els interessos de la Comunitat Valenciana en temes com el finançament o l'aigua. Aquestes són les bases entorn de les quals girarà el pròxim govern de la Generalitat Valenciana, encapçalat pel dirigent del Partit PopularCarlos Mazón.

Un projecte que es basa en un programa amb més de 2.000 mesures socials i econòmiques i que estarà condicionat amb el pacte que s'haurà d'establir amb VOX per a sumar la majoria necessària a Les Corts, sempre que PSPV-PSOE o Compromís no s'abstinguen en la investidura amb l'objectiu d'impedir un govern format per l'extrema dreta.

Els impostos "més baixos d'Espanya"

Baixant al detall, la reforma fiscal plantejada pel Partit Popular promet que al voltant del 80% dels contribuents tinguen "els impostos més baixos d'Espanya", amb una especial atenció a aquelles persones que facen esport, unes activitats que es "premiaran" amb deducció d'impostos.

A més, es garantirà per llei el temps màxim en la llista d'espera per a proves diagnòstiques i quirúrgiques, amb un pla de xoc per a reduir la llista en dependència, es blindarà el pressupost de Sanitat amb la intenció que s'establisca entorn del 40% sobre el global, es garantirà la llibertat d'elecció educativa dels pares i mares i es recuperarà l'assignatura de música en l'ESO.

Recuperar els jutjats de Violència de Gènere

El nou govern es marca com a objectiu recuperar els jutjats de Violència de Gènere eliminats en aquesta legislatura, establir la quota zero a través d'una línia de subvenció per a les dones autònomes que es reincorporen a la seua activitat laboral després de la maternitat garantint que aquesta ajuda arribe fins als 24 mesos posteriors.

En matèria juvenil, l'objectiu del PPCV és construir 10.000 nous habitatges per a facilitar la seua emancipació i activar ajudes dirigides als menors de 35 anys.

Reducció de càrrecs i burocràcia

Ateses les mesures anunciades durant aquestes setmanes, un dels objectius del nou govern serà reduir els càrrecs de lliure designació i assessors al 50%, establint un màxim de deu conselleries, i eliminant la burocràcia simplificant els tràmits necessaris per a "interactuar" amb l'administració.

Finalment, s'implantarà una llei sobre reconeixement, defensa, promoció de l'autonomia, identitat i senyals de la Comunitat Valenciana i es projectarà el primer pla integral per a la protecció animal.

Destacats