El món de la cultura de València es mobilitza perquè Gloria Tello estiga en la llista de Compromís

L'actual regidora de Cultura a l'Ajuntament de València ha quedat fora dels llocs d'eixida per a les eleccions municipals de 2023 per un sol vot

Guardar

Glòria Tello. Foto de Vicente Jiménez
Glòria Tello. Foto de Vicente Jiménez

Una part del món de la cultura de València s'està mobilitzant perquè l'actual regidora d'aquesta àrea en la capital del Túria, Gloria Tello, estiga inclosa en els llocs d'eixida de la candidatura municipal de Compromís per a 2023.

Una situació que, després del procés intern de les tres forces que conformen la coalició, està lluny de ser una realitat. I és que Iniciativa, el partit del qual és integrant Tello, va triar fa uns dies als seus tres representants per a aquesta llista, de la qual l'actual edil va quedar fora per un vot.

En aquest sentit, tal com ha avançat el periòdic Levante-EMV, un centenar de professionals del món de la cultura, com a artistes de diferents àmbits, dissenyadors, arquitectes o publicistes han enviat una carta a l'alcalde Joan Ribó perquè incloguen a Gloria Tello en la llista i puga continuar formant part del govern en el cas de repetir els resultats dels últims comicis.

Una part de l'escrit afirma que, davant la possibilitat que Tello deixe de ser regidora, "els professionals de la cultura d'aquesta ciutat volem transmetre'ls la nostra profunda preocupació i malestar. Esperem que aquestes lletres aconseguisquen revertir aquest assumpte i que facen el que siga a la seua mà per a fer-lo possible. Volem representants públics que tinguen sensibilitat pel nostre treball i que es deixen la pell com Gloria ens el demostra cada dia".

Llista de Compromís a València

Després dels processos interns de votació de cara als comicis municipals del pròxim any, les tres forces que componen Compromís tindrien el següent repartiment: Més Compromís (quatre regidors i regidores), Iniciativa (tres regidors i regidores), Els Verds (un regidor o regidora) i els no adscrits (dos regidors i regidores).

En el cas de Més Compromís es van designar a cinc noms dels quals es triaran a quatre per a la llista definitiva: Papi Robles, Ferran Puchades, Pere Fuset, Eva Coscollà i María Giner. En Iniciativa, els seus tres representants triats són Sergi Campillo, Luisa Notario i Juan Antonio García, quedant Gloria Tello en quart lloc per un sol vot. El lloc de Els Verds l'ocuparà Lucía Beamud, mentre que els dos llocs no adscrits seran per a Joan Ribó i Giuseppe Grezzi.

La possible inclusió de Tello, malgrat ser complicada, ja que contradiria la votació interna, s'estudiarà en la comissió que actualment treballa en la llista municipal, que serà ratificada en la pròxima assemblea de desembre en la qual participaran els militants i en la qual es decidirà l'ordre definitiu dels 10 integrants, estant únicament ja establits els tres primers llocs: Ribó, Robles i Campillo.

Destacats