Glòria Tello no repetirà com a regidora de l'Ajuntament de València

El procés intern de votació d'Iniciativa l'ha deixada a un sol vot dels llocs d'eixida de la futura llista municipal de Compromís per a les eleccions de 2023

Guardar

Glòria Tello. Foto de Vicente Jiménez
Glòria Tello. Foto de Vicente Jiménez

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha quedat fora dels llocs d'eixida de la llista d'Iniciativa, que s'integrarà en la futura llista municipal de Compromís de cara a 2023. El procés intern de votació de la formació l'ha deixada a un sol vot i l'ha relegada al quart lloc, fet que li impediria formar part d'un hipotètic equip de govern en el cas que Ribó repetira els resultats de 2019, on va aconseguir 10 regidors i regidores.

Concretament, el resultat de la votació interna d'Iniciativa realitzada ahir és: Sergi Campillo, 51 vots; Luisa Notario, 46 vots; Juan Antonio García, 35 vots; Glòria Tello, 34 vots; i Jordi Peris, 30 vots.

De cara als comicis municipals del pròxim any les tres forces que componen Compromís tindrien el següent repartiment: Més Compromís (quatre regidors i regidores), Iniciativa (tres regidors i regidores), Els Verds (un regidor o regidora) i els no adscrits (dos regidors i regidores).

En el cas de Més Compromís es van designar a cinc noms dels quals es triaran a quatre per a la llista definitiva: Papi Robles, Ferran Puchades, Pere Fuset, Eva Coscollà i María Giner, tenint en compte el futur judicial de Fuset en el procés que té obert, ja que en cas de ser condemnat no podria optar a la plaça.

D'altra banda, després de l'elecció d'ahir d'Iniciativa, els seus tres representants seran Sergi Campillo, Luisa Notario i Juan Antonio García. El lloc de Els Verds l'ocuparà Lucía Beamud, mentre que els dos llocs no adscrits seran per a Joan Ribó i Giuseppe Grezzi.

En aquest sentit, queda per establir l'ordre definitiu dels integrants triats per a la llista, estant únicament els tres primers ja establits (Ribó, Robles i Campillo). Un ordre que es confirmarà en la pròxima assemblea de desembre.

Destacats