Morera lamenta que es perd un "gran actiu parlamentari" amb Mata

Guardar

El síndic del PSPV, Manolo Mata
El síndic del PSPV, Manolo Mata

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assegurat després de conéixer la dimissió del fins ara síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, que amb ell es perd un "gran actiu parlamentari", però també ha assenyalat que "hi ha vida més enllà de l'honorable representació institucional".

"Tenim la responsabilitat temporal de representar, però, quan un decideix que és incompatible amb la seua dedicació professional, presa les determinacions que considera oportunes", ha defensat i ha apuntat que "la vida porta a situacions diverses". "És absolutament normal i no passa res per dimitir", ha expressat.

En aquest sentit, Morera, que s'ha mostrat sorprés davant l'anunci de la dimissió de Mata i ha asseverat durant les preguntes dels mitjans que es "acabava d'assabentar", ha mostrat el seu "respecte absolut" per la decisió del ja ex síndic i ha lamentat que "es perd un gran actiu parlamentari" i "de la política valenciana".

Per a Morera, la dimissió de Manolo Mata significa "perdre a una persona que té criteri polític, que quan parla se li escolta en Les Corts i que és una persona emblemàtica en la seua carrera política". "És una persona molt respectada i un altíssim diputat que dona prestigi a la cambra", ha manifestat.

"El seu criteri polític eleva el to dels debats i és un element fonamental dins del qual ha sigut l'estructura institucional parlamentària del Botànic", ha agregat i li ha desitjat "el millor en aquesta nova etapa professional". "Segur que allí on estiga ho farà molt bé", ha conclòs.
 

"CONTINUAR ESPERANT"


D'altra banda, preguntat per la presumpta implicació en el cas Assut del diputat del PP en Les Corts Jorge Bellver, Enric Morera ha instat a "continuar esperant i respectant els processos garantistes de la justícia". "A partir d'ací serà ell i el seu partit els que consideren les decisions més oportunes que han de prendre", ha subratllat.

"No soc qui per a decidir el que cal fer, simplement a mi em toca com a president de les Corts garantir el bon funcionament de la cambra i aconseguir que es respecte sempre el seu treball", ha expressat, i ha desitjat que "tot això culmine de la millor manera possible per al bé de la institució i de Jorge Bellver".

Davant la possibilitat que el diputat siga imputat i continue en el càrrec de vicepresident segon de les Corts, el president de la cambra ha ressaltat que "en aquesta legislatura s'han conegut alguns alts càrrecs del Botànic imputats, encara que per diferents situacions que res tenen a veure amb corrupció, que han mantingut el seu càrrec i després ha acabat en res". "La imputació, tècnicament, és un mecanisme de defensa per a expressar-se en el tribunal", ha considerat, encara que ha matisat que "cal mirar cada cas en concret i respectar sempre les decisions judicials".

Finalment, ha defensat que el govern del Botànic "no hi ha hagut mai cap procés judicial que tinga a veure amb delictes que emanen de la corrupció". "Això és un bon senyal que el dia de hui podem esprémer perquè s'han posat els mecanismes de control, transparència i rigor per a donar seguretat jurídica", ha afegit.

Destacats