Morant sobre el pas donat amb el Marroc: "El Govern ha anunciat un nou marc de diàleg que busca l'acord mutu"

Guardar

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, aquest dissabte a València junyo al president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, aquest dissabte a València junyo al president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assenyalat aquest dissabte que el pas donat amb el Marroc per part del Govern espanyol suposa "un nou marc de diàleg i de treball que busca l'acord mutu amb un país tan important" per a Espanya "en relacions".

Morant s'ha pronunciat d'aquesta manera a València, ciutat que ha visitat amb motiu de la celebració de les Falles. La ministra ha fet aquestes declaracions després de la trobada que ha mantingut amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, preguntada per aquest assumpte i per com pot afectar a Espanya en la importació de gas procedent d'Algèria.

"El Govern d'Espanya el que ha anunciat és un nou marc de diàleg i de treball que busca l'acord mutu amb un país tan important per a nosaltres en relacions com el Marroc", ha exposat la titular de Ciència i Innovació.

"En definitiva, la qual cosa volem és obrir una nova etapa, una etapa d'acord mutu en el qual es respecten els acords, que no hi haja accions unilaterals i, sobretot, que s'atallen els principals problemes", ha agregat Morant, que s'ha referit respecte a aquesta última anotació al "flux migratori que sempre hi ha entre el Marroc i Espanya".

Diana Morant ha considerat que es dona "un marc de treball que s'obri". Després d'això, ha comentat que el ministre d'Afers exteriors, José Manuel Albares, "ha anunciat la seua visita molt prompte a Rabat (el Marroc)" i ha dit que "prepararà la vista del president del Govern", Pedro Sánchez, "al Marroc".

La ministra ha afegit que "en un moment de tantes incerteses mundials treballar i estar parlant de millorar la col·laboració, el diàleg i els marcs d'acord amb els països veïns sempre és una bona notícia".

Diana Morant ha manifestat que "dins d'aqueixos marcs de diàleg i d'acord s'establiran molts dels temes que hi ha arracades com què ocorre amb el Sàhara".

Arxivat a:

Destacats