Morant lloa la "via valenciana" de Puig i a Sánchez com el president més feminista d'Europa

Guardar

La ministra de Ciència, Diana Morant, en el XIV Congrés del PSPV a Benidorm
La ministra de Ciència, Diana Morant, en el XIV Congrés del PSPV a Benidorm

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha lloat en el XIV Congrés del PSPV la "via valenciana" del president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat a Pedro Sánchez com "el president més feminista d'Europa" i s'ha enorgullit de formar part de la "generació Zapatero".

Morant, exalcaldessa de Gandia, ha protagonitzat una de les "salutacions fraternals" de la segona jornada del conclave en el Gran Hotel Bali de Benidorm, aquest dissabte amb l'assistència de l'exministre i exsecretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, un dia abans del tancament a càrrec de Pedro Sánchez.

Després de l'himne regional i el discurs de la presidenta del congrés, Sandra Gómez, la ministra ha reivindicat eixa "Espanya inclusiva que dibuixen els socialistes" i ha lloat tant el llegat de José Luis Rodríguez Zapatero --"ens va tornar a fer sentir orgullosos de ser espanyols"-- com el de Ximo Puig al capdavant de la Generalitat, de cara a la seua reelecció aquest diumenge al capdavant del PSPV com a únic candidat.

"La inspiradora via valenciana està més viva que mai", ha proclamat augurant que a Puig li queda molt temps per governar. I s'ha mostrat orgullosa de "el president més feminista d'Europa", Pedro Sánchez, i que el seu govern siga el que compta amb més ministres.

Morant també ha destacat l'avanç de la vacunació contra la pandèmia i l'ha lligat a l'"èxit del sistema sanitari públic", a més de demanar a la resta de socialistes que no renuncien als seus ideals.

Com a presidenta del congrés, la vicealcaldessa de València Sandra Gómez ha mostrat el seu orgull com a socialista i valenciana i ha destacat la "recuperació" de la Generalitat, a més de reivindicar el llegat de l'exministra Carmen Alborch --morta en 2018-- perquè "ella no es va conformar i va continuar lluitant tota la seua vida".

Així ha defensat el caràcter feminista del PSOE com a "vertaderes defensores de la llibertat" portant "la bandera de l'abolicionisme" de la prostitució, igual que "el socialisme mediterrani que no va contra ningú". "No podem permetre'ns el luxe de fer projectes elitistes", ha advertit, i ha cridat a posar en el centre a les majories.

"VALENCIANISME MILITANT"

Gómez també ha valorat el treball dels predecessors de Puig en el PSPV --Joan Lerma, Joan Ignasi Pla i Jorge Alarte--, el "valencianisme militant" del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i el "temps difícil" de la consellera de Sanitat, Ana Barceló des de març de 2020.

"Aquest poble mai ha sigut la caricatura que uns altres van fer del", ha dit, i ha convidat als socialistes a penjar-se la medalla de "bonistes" i a defensar amb orgull el "socialisme mediterrani".

Arxivat a:

Destacats