Mollà celebra la designació de la Comunitat Valenciana com a territori d'Adaptació Climàtica de la Comissió Europea

"L'elecció és un reconeixement al compromís climàtic de la Conselleria en favor de l'acció transversal i en paral·lel com a factor multiplicador", afirma la consellera

Guardar

La consellera Mireia Mollà, durant la roda de premsa
La consellera Mireia Mollà, durant la roda de premsa

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha celebrat la designació de la Comunitat Valenciana com un dels primers 150 territoris de la Unió Europea que formarà part del programa "Missió d'Adaptació Climàtica de la Comissió Europea". Mollà ha destacat: "L'elecció és un reconeixement al compromís climàtic de la Conselleria en favor de l'acció transversal i en paral·lel com a factor multiplicador".

La "Missió d'Adaptació al Canvi Climàtic" reforça l'impuls a la resiliència i la sostenibilitat dels territoris seleccionats, convertint-los en inspiració i motor per a uns altres a través de l'intercanvi d'experiències i solucions innovadores.

El departament autonòmic que dirigeix Mireia Mollà ha desenvolupat diverses estratègies i eines per a potenciar l'adaptació i mitigació climàtiques com el Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica -en tramitació en el Parlament autonòmic-, l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030, el Pla Valencià d'Energia i Clima (en fase de redacció) o el visor d'adaptació al canvi climàtic de la costa.

La Comissió Europea ha apel·lat a l'experiència i lideratge en el desenvolupament de polítiques públiques dels territoris triats, així com al seu ampli ecosistema innovador (entitats locals, centres tecnològics i universitats, empreses i conjunt de la ciutadania).

"La designació és especialment rellevant en una zona com la nostra, referida pels informes del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) com a punt calent que patirà amb major virulència els efectes adversos del calfament global", ha assegurat la consellera.

Per a Mireia Mollà ser una de les 150 seleccionades és una gran oportunitat per a la Comunitat Valenciana i per a poder ser "palanca d'inversió i de desenvolupament de referència en termes europeus".

La Conselleria de Transició Ecològica a més ha sigut reconeguda com a entitat coordinadora del Pacte de les Alcaldies, el major moviment d'acció climàtica local que compta amb més de 9.000 administracions, entre locals i regionals, de 57 països adherides als compromisos d'adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Destacats