Més Compromís demana "polítiques útils" davant el canvi climàtic

Guardar

COMPROMIS_10N
COMPROMIS_10N

Més Compromís ha situat la "transició ecològica justa" com el "gran desafiament de la dècada vinent per a la societat" i ha reivindicat "polítiques valentes, decisives i útils" per a "frenar l'emergència climàtica".

En aquest sentit, la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha llançat un advertiment: "Podem afirmar ja que els hem robat marges vitals als nostres fills i filles per no haver actuat abans contra l'emergència climàtica".

En un acte celebrat aquest dissabte al Parc Central de València per a explicar les propostes per a la lluita contra el canvi climàtic de la coalició de cara a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre, la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, l'alcalde de València Joan Ribó, la candidata al Congrés de Més Compromís, Maria Josep Picó, la candidata al Congrés de Més País, Inés Sabanés i la candidata al Congrés de Més Compromís, Paula Espinosa, han debatut sobre les "polítiques útils" a aplicar "davant l'emergència climàtica".

Mollà ha assegurat que "és imprescindible aplicar ara polítiques valentes i decisives". "Estem impulsant des del govern del Botànic nombroses lleis i mesures per a afrontar aquesta situació com la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica", ha destacat.

S'ha referit a "efectes com els grans episodis de pluges torrencials que ja ens estan afectant evidencien que si no actuem ja, per la nostra situació al Mediterrani, podríem convertir-nos en els primers refugiats climàtics", ha afegit.

Per part seua, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que a la ciutat, davant l'emergència climàtica, "es poden aplicar polítiques molt efectives, per exemple treballant en temes energètics com estem fent reduint l'energia en la il·luminació pública o, ara que ha canviat la legislació estatal, facilitant la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cases dels valencians i valencianes per a l'acte-producció d'electricitat".

Ribó ha remarcat la "importància d'actuar en temes d'alimentació, ja que la tercera part dels gasos d'efecte d'hivernacle són produïts pel sistema alimentari i en la mobilitat, el primer responsable de la contaminació atmosfèrica, apostant com estem fent per un model sostenible".

ACORD VERD

La coalició ha defensat que les polítiques ecològiques són "transversals" en el programa de Compromís i Més País per al 10N i han remarcat que "a través de l'Acord Verd es comprometen a esforçar-se per a corregir els excessos de les polítiques d'austeritat, i posar en igualtat de condicions els objectius socials i ambientals mentre s'impulsa la Transició Ecològica Justa".

Des d'aquesta visió, Compromís i Més País han apostat per "continuar treballant" en un "canvi de model econòmic basat en un Acord Verd o Green New Deal que dibuixe un triangle entre les persones, la vida i la terra".

"UN DELS MAJORS REPTES"

La 'número dos' per València, Maria Josep Picó, ha manifestat que l'"emergència climàtica" és "un dels majors reptes que hem d'afrontar com a societat per a poder tindre una vida digna, de fet, per a millorar la salut, per a poder viure".

Així, ha defensat que les propostes de la coalició vinculades al territori "s'enfoquen a assumir aqueix repte". "Entre aqueixos reptes l'ordenació del territori i de la mobilitat que ha de treballar per uns pobles i ciutats on la vida siga respectuosa amb el mitjà, posant a les persones en el centre", ha asseverat.

Per la seua part la 'número tres' al Congrés per Madrid, Inés Sabanés, ha evidenciat que Espanya és "extremadament vulnerable" a l'efecte del canvi climàtic. "Ens trobem en deu anys claus per a aplicar polítiques per a afrontar amb garanties l'emergència climàtica, per això necessitem aqueix gran Acord Verd", ha defensat.

"HUMANITZAR EL SISTEMA ECONÒMIC"

Sabanés també ha destacat la "necessitat" d'"humanitzar el sistema econòmic": "L'objectiu de l'economia no pot ser l'acumulació de la riquesa sinó la sostenibilitat ecològica, econòmica i social per a aconseguir la vida digna de totes les persones, que alhora serà una gran oportunitat per a la creació de nou ocupació".

En aqueix sentit, la 'número quatre' al Congrés per València, Paula Espinosa, ha assenyalat que Més Compromís aposta per la "millora" dels sectors productius existents, "enfocant-los sobretot cap a les energies netes i renovables, i potenciació d'altres sectors, com són la cultura, agricultura, la societat de les cures o la rehabilitació energètica en els habitatges, o promovent nous sectors emergents, apostant per democratitzar les noves tecnologies i el foment de la innovació sostenible".

Arxivat a:

Destacats