Mazón plasma la seua aposta pel Turisme donant-li rang de Conselleria

La derogació de la taxa turística serà la primera mesura que afronte la nova consellera de Turisme, Nuria Montes

Guardar

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

Carlos Mazón ha escenificat l'aposta pel Turisme dotant a aquesta àrea bàsica per a l'economia valenciana el rang de Conselleria, una àrea històricament valorada pels governs del Partit Popular. I ho fa de la mà d'un perfil tècnic, com el de Nuria Montes, que serà l'encarregada de pilotar una de les potes de gestió més importants en les quals se sustenta el nou Govern de la Generalitat Valenciana.

Precisament, durant l'acte de traspàs de carteres celebrat aquest dijous a Alacant, on la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme tindrà seu compartida amb València, Montes feia una crida a "deixar de demonitzar i de posar pals a la roda del que ha sigut font de progrés, de llibertat i de sostenibilitat quan aquesta paraula ni tan sols existia en la nostra ment", la qual cosa, al seu criteri, "acabarà de tancar el cercle perfecte d'un sistema econòmic preparat per a tot".

Nuria Montes, fins ara secretària general de la influent patronal hotelera Hosbec, és l'aposta directa del president Carlos Mazón per a gestionar aquest superdepartament que naix de la fusió de competències de tres carteres de l'anterior executiu autonòmic.

Amb un marcat perfil tècnic i un ampli coneixement del turisme, Montes es presenta com una apassionada del sector i amb l'experiència suficient per a afrontar aquesta etapa, després de bregar amb la crisi que va suposar la pandèmia de la COVID-19. La consellera serà l'encarregada de derogar la taxa turística, un impost al qual s'ha mostrat obertament contrària.

Nuria Montes, durant el traspàs de carteres amb Francesc Colomer, Josefina Bueno i Rafa Climent
Nuria Montes, durant el traspàs de carteres amb Francesc Colomer, Josefina Bueno i Rafa Climent

La importància de tots els sectors productius

La nova consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, destacava aquest dijous la importància per al nou Govern valencià de "tots els sectors productius" en la Comunitat Valenciana, destacant que el turisme "contribueix a tancar el cercle perfecte d'un sistema econòmic preparat per a tot".

Durant la seua intervenció, Montes assenyalava que la indústria "ha d'establir-se de nou amb força en aquest territori" i assegurava que la província d'Alacant "serà un dels pols d'innovació més importants d'Europa i segurament del món", mostrant-se convençuda que "existeixen condicions perquè així siga".

Quant al comerç, la consellera indicava que experimentarà "un procés de revolució, de digitalització i adaptació a una nova societat i model de consum". No obstant això, assegurava que conservarà la seua "vocació de servei" en la qual les persones "són el valor diferencial".

La nova Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme té assignades les competències en matèria d'indústria, energia, sectors productius, investigació i innovació tecnològica, comerç interior i exterior, fires sectorials i activitats promocionals, artesania, consum i turisme.

Arxivat a:

Destacats