Mar Galcerán (PP) serà la primera diputada de Les Corts amb síndrome de Down

La nova representant popular en el parlament valencià porta 26 anys treballant en la funció pública i va presidir l'associació Asindown

Guardar

Mar Galcerán, nova diputada del Partit Popular a Les Corts Valencianes
Mar Galcerán, nova diputada del Partit Popular a Les Corts Valencianes

Mar Galcerán es convertirà en la primera diputada amb síndrome de Down de la història de les Corts Valencianes. Galcerán és actualment la secretària de l'Àrea d'Atenció a persones amb capacitats diferents del PPCV i es va presentar en les passades eleccions autonòmiques com a número 20 de la llista del Partit Popular en la província de València. Tal com ha anunciat la formació de la qual és militant des que era jove, serà la pròxima setmana quan reculla la seua acta com a diputada del parlament valencià.

A més de ser la primera representant en Les Corts que té síndrome de Down, Galcerán també va ser la primera persona d'Espanya amb un trastorn genètic que va arribar a la presidència d'una entitat, ja que va ostentar el càrrec de presidenta d'Asindown, una entitat sense ànim de lucre fundada en 1989 que el seu principal objectiu és facilitar el desenvolupament integral de les persones amb síndrome de Down per a afavorir la seua integració en l'àmbit social, educatiu o laboral.

"Treballaré per a servir als ciutadans. El meu paper com a diputada és el de servir a la societat", ha assegurat la nova representant política després del seu nomenament com a diputada. A més, ha aprofitat per a llançar un missatge de motivació a les persones que tenen síndrome de Down: "Els demane que treballen, que no donen gens per perdut perquè poden aconseguir allò que es proposen. Al principi és dur, però cal superar-se, posar-se metes i objectius perquè al final, coste el que coste, amb constància sempre ho aconsegueixes".

També el president de la Generalitat Valenciana Carlos Mazón s'ha pronunciat a través del seu perfil d'en la xarxa social X (abans Twitter) sobre l'entrada de Galcerán en l'hemicicle valencià. Alguna cosa que ha descrit com "una gran notícia per a la política" que permet "superar barreres" i ha donat la benvinguda a la nova diputada popular.

Galcerán va estudiar FP en l'escola Altaviana d'Hostaleria i Turisme de València. És tècnic auxiliar de llar i tècnic auxiliar de jardí d'infància. Porta 26 anys treballant en la funció pública, tretze dels quins van ser com a interina en la Conselleria de Presidència de Generalitat Valenciana. Des de 2010, va ocupar una plaça de subalterna en la Conselleria de Benestar Social, en la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i actualment exerceix la seua labor professional en la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Arxivat a:

Destacats