Les seus de Lambda són atacades per segona vegada en menys d'una setmana

El primer atac recent va ser dilluns passat i aquest matí, de nou, les portes d’ambdues seus han aparegut bloquejades amb silicona

Guardar

lambda 01 horiz
lambda 01 horiz

Les seus de Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, en la ciutat de València, han sigut atacades hui per segona vegada en menys d’una setmana, bloquejant les entrades a la seu de serveis generals de Lambda i del servei Orienta, l’Oficina LGTB de la Generalitat Valenciana, que gestiona l’entitat LGTB+.

Des de Lambda denuncien que aquests atacs són encoratjats pel feixisme i els discursos d’odi, "perquè l’enaltiment de l’odi no és una cosa de Twitter, és real i té conseqüències reals en les vides de les persones que són assenyalades com a objectiu", apunta Fran Fernández, coordinador general de Lambda.

No són fets aïllats. Fa sis mesos ja bloquejaren les portes de la mateixa manera i l’any passat un dia, en arribar a treballar, trobaren enganxines a la façana de la seu amb missatges lgtbfòbics i masclistes. "Aquests atacs feixistes són tan perillosos com inútils, perquè les incomoditats que provoquen només demostren que estem fent bé la nostra feina", afirma el coordinador del col·lectiu LGTB+.

De cada atac s’ha presentat la corresponent denuncia en comissaria on es fa constar expressament que, tenint en compte la natura dels serveis que es presten en ambdues seus, junt al fet que la resta de baixos propers al lloc dels fets no presenten danys semblants, "la motivació dels fets és l’LGTBfòbia".

"Volen detindre la nostra feina, el suport que donem a les persones LGTB+ que ho necessiten però no ho aconseguiran", assenyala Fran Fernández. En menys d’un hora ja s’havia accedit a les seus i el personal estava treballant amb normalitat, i gràcies al teletreball el funcionament de l’entitat no s’ha vist afectat.

Arxivat a:

Destacats