L'oficina d'assessorament i suport al col·lectiu LGTBI, Orienta, de València pateix un acte vandàlic

El centre ha patit aquesta matinada el bloqueig dels seus panys amb pegament fort

Guardar

servicio_orienta
servicio_orienta

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha rebutjat el boicot que ha sofert aquesta matinada la seu de l'oficina d'atenció LGTBI 'Orienta' a València amb el bloqueig amb cola forta dels panys del centre.

Al costat dels desperfectes ocasionats en Orienta, que gestiona el col·lectiu LGTBI Lambda, la seu que aquesta entitat té a València també ha sofert el bloqueig dels panys. Des de les oficines han assenyalat que els danys han estat reparats i que totes dues seus estan obertes i en ple funcionament.

En tractar-se d'un servei públic, ja que Orienta és un recurs dependent de la Generalitat, i que és la segona vegada que ocorre, perquè un episodi de característiques similars va tenir lloc el setembre de 2020, des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, una vegada presentada la denúncia per part de l'entitat, informarà la Policia autonòmica per a fer seguiment del succés.

Orienta és un servei d'assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones reunides, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats. Les oficines, situades a les ciutats de València, Alacant i Castelló, compten amb un total de 23 treballadors i treballadores especialitzats en l'atenció al col·lectiu LGTBI.

Els serveis que s'ofereixen inclouen atenció, informació i orientació tan directa com per telèfon, a través del número gratuït 900 10 10 15 o per correu electrònic.

Algunes de les prestacions gratuïtes que s'ofereixen són assessorament psicològic, tan individual, en parella o en grup i itineraris especialitzats d'atenció social, i s'inclou també acompanyament personalitzat.

A més, proporciona suport legal, orientació laboral i educativa; atenció a la infància i l'adolescència, així com a les seues famílies; assessorament a persones migrants LGTBI; atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d'odi per LGTBIfòbia, així com a les víctimes de violència intragènere, és a dir, la que se sofreix en parelles del mateix gènere.

Arxivat a:

Destacats