Les Corts canviaran el seu reglament 15 anys després

Guardar

corts valencianes cortes valencianas
corts valencianes cortes valencianas

La Comissió de Reglament de les Corts ha acordat aquest dimarts l'elaboració d'una proposta articulada de reforma del reglament del parlament valencià, vigent des de desembre de 2006, sobre la base de les propostes dels grups (PSPV, PP, Compromís, Cs, Unides Podem i Vox).

L'objectiu és que la ponència estiga finalitzada abans de juny de 2021, de moment ja amb propostes de reforma presentades per PSPV, Compromís, Cs i Vox, informa la cambra en un comunicat.

En la comissió, reunida per primera vegada en la X legislatura, s'han abordat els escrits presentats per diversos grups parlamentaris per a la creació d'un grup de treball que possibilite aquesta reforma del reglament.

El grup de treball inclourà totes les observacions que facen els lletrats de les Corts per a millorar el text, modificar els aspectes que puguen induir a error o contradicció o que ja s'hagen articulat mitjançant les resolucions de presidència o els acords unànimes.

Dilluns que ve, 19 d'octubre, finalitzarà el termini obert per a designar els diputats titulars i suplents que participaran en la ponència. "El treball que comença ara pot ser important per a actualitzar, quinze anys després, les normes per les quals ens regim en el parlament valencià", ressalta el 'president' Enric Morera.

Entre els grups, la diputada del PP Mª José Catalá avança en un comunicat que estan d'acord a modificar el reglament "sempre que siga per a servir millor a la ciutadania i no perquè els membres del Botànic visquen millor", en relació amb el govern tripartit PSPV-Compromís-Unides Podem.

Arxivat a:

Destacats