Les Corts, candidates per a participar en un projecte pioner per a fixar una posició valenciana en el debat europeu

Guardar

morera 1
morera 1

Les Corts Valencianes seran candidates, a proposta del Comité de les Regions, per participar en un projecte pilot per debatre documents de la Unió Europea i aportar esmenes.

La novetat és que la Unió Europea es relaciona amb les regions i, en concret, amb el seus parlaments regionals, que podran parlar sobre qüestions en què tenen competències sense passar el filtre dels estats. Segons ha informat el President del parlament valencià, Enric Morera, després de la reunió del comitè permanent de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), “la nostra candidatura ha tingut una molt bona acollida i prompte sabrem si participarem en este projecte pioner, que canvia la manera de treballar en l’àmbit europeu i dóna protagonisme especial a les regions, per la seua proximitat amb la ciutadania”.

Segons Morera, “d’esta manera, les Corts, si són triades, podran elaborar una posició valenciana comuna en els temes dels que ens proposen treballar des del Comitè de les Regions. No obstant, vull també reunir-me pròximament amb el President de la Generalitat, perquè entenc que la defensa d’estes posicions valencianes s’han de fer des de la lleialtat institucional per garantir l’efectiva de la defensa dels nostres interessos”.

El projecte pilot, que ha presentat a la CALRE el President del Comitè de les Regions, Heinz-Karl Lambertz, es desenvoluparà mitjançant el conveni que han firmat els dos organismes perquè puguen treballar-lo directament les presidències dels parlaments regionals europeus.

Si les Corts són seleccionades, el President Morera haurà de participar en una nova reunió a Brussel·les, on es repartiran els temes que hauran de tractar i defensar els parlaments i assemblees legislatives no estatals.

Grup de treball de CALRE

Per altra banda, el comitè permanent de CALRE ha ratificat per unanimitat la continuïtat del grup de treball sobre la diversitat cultural i lingüística que coordina el President de les Corts Valencianes des de l’any 2017. Este grup ha editat els seus decàlegs de conclusions, que han arribat a totes les institucions europees comunitàries, estatals i autonòmiques, per aconseguir la potenciació, el respecte i el reconeixement de la pluralitat cultural i lingüística dels pobles europeus i de la seua important riquesa.

Arxivat a:

Destacats