La Llei Trans de Compromís, Més País, Esquerra i CUP arriba la setmana que ve al Congrés "davant el bloqueig del govern d'Espanya"

Les formacions de l'esquerra al Congrés s'han reunit amb els col·lectius trans que fan vaga de fam a les portes de la Cambra

Guardar

errejon baldovi
errejon baldovi

Els grups parlamentaris CUP-PR, Grup Republicà, Més País i Compromís, s'han compromés amb els col·lectius de drets de les persones trans a registrar com a Proposició de Llei l'esborrany de Llei Trans elaborat per ells. En primer lloc, els drets de les persones trans són drets humans que han d'estar. En segon lloc, davant la gravetat de la situació que experimenten en relació amb la salut mental i física les persones en vaga de fam iniciada el dimecres, l'inici dels tràmits legislatius per a garantir aquests drets ha de fer-se sense demora.

Després de reunir-se amb els col·lectius trans que fa dies que estan protestant i fent vaga de fam a les portes del Congrés dels Diputats, ERC, CUP-PR, Compromís i Més País han exigit als partits del govern un gest clar i comprovable com tard el dilluns dia 15 de març. Aquest gest seria un compromís públic i per escrit de tirar endavant la Llei Trans, entrant en el Consell de Ministres de la setmana del 23 de març, com a màxim. En cas negatiu, els grups parlamentaris registraran l'esborrany dels col·lectius dimecres que ve 17 de març.

Finalment, emplacen a tots els grups progressistes i d'esquerres a sumar-se a la iniciativa, juntament amb altres forces que també ho estan valorant, per a mostrar un suport ampli als drets de les persones trans.

Aquesta acció és la resposta del col·lectiu al bloqueig, per part del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), de la iniciativa legislativa corresponent a l'esborrany de la Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans, així com una protesta a les reiterades declaracions de la vicepresidenta, Carmen Calvo, en les quals exhibeix la seua inconformitat amb l'autodeterminació de gènere i la transició en persones menors d'edat, a través de la declaració expressa d'aquesta. Declaracions que el col·lectiu qualifica de transfòbiques i augmenten el desgast en les famílies i activistes trans.

Arxivat a:

Destacats