La Generalitat visibilitzarà a dones "referents" en sectors "masculinitzats" en la setmana del 8M

La programació d'activitats gira entorn de la iniciativa 'Dones, Transport i Agenda Urbana'

Guardar

fotonoticia_20210228183328_1920
fotonoticia_20210228183328_1920

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat visibilitzarà a dones "referents" en sectors "masculinizats" amb una programació d'activitats entorn de la iniciativa 'Dones, Transport i Agenda Urbana', programada durant la setmana commemorativa del Dia Internacional de la Dona 8M.

El conseller de Política Territorial, obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha manifestat que la Generalitat "vol mostrar l'exemple de dones que exerceixen el seu treball en àmbits en els quals encara hi ha una major presència masculina, com són els de les infraestructures, la logística, l'urbanisme i el transport". "És fonamental visibilitzar la seua labor i el pes real del paper que desenvolupen", ha remarcat.

Amb aquesta finalitat, la Conselleria ha dissenyat el projecte 'Dones, Transport i Agenda Urbana', configurat com un "ventall d'actes i iniciatives" per a "contribuir a la visibilització de la dona", ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La programació d'activitats preveu per al dimecres 3 de març el lliurament dels guardons de la cinquena edició dels Premis Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere, organitzats per les Conselleries d'Habitatge i de Política Territorial per a reconéixer les iniciatives que promouen la perspectiva de gènere en la transformació urbana i en la millora física i social d'edificis i entorns de barris, pobles i ciutats.

El divendres 5 de març tindrà lloc el seminari web 'Lideratge femení en el sector del transport', en el qual intervindran dones amb llocs directius en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària.

A més, es presentarà el documental testimonial dirigit per Paqui Méndez 'Les dones no perden el tren', en el qual es realitza un recorregut per les experiències i trajectòria de diverses dones que van començar a treballar en Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

El diumenge 7 de març se celebrarà la 'Regata de la dona' a Xàbia (Alacant), en la qual col·labora la Generalitat a través de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes, i el dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s'obre al públic a Alacant l'exposició 'Dones pioneres en l'enginyeria valenciana', organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes.

Finalment, s'ha previst per al dimarts 9 de març la jornada 'Agenda Urbana Valenciana, Ciutat de Cures', i per al divendres 12 març la presentació de la 'Guia d'Urbanisme de Gènere'.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat també ha previst la difusió de continguts amb motiu del Dia Internacional de la Dona en els seus perfils de xarxes socials.

Així, es publicaran vídeos en els quals es donarà a conéixer el dia a dia laboral de dones que exerceixen oficis en sectors com l'aeronàutica, el transport de mercaderies i passatgers, l'urbanisme o el sector marítim i portuari.

Destacats