La Diputació de València apel·la als homes en els actes pel 25-N

L'àrea d'Igualtat de la corporació provincial, amb motiu del 25 de novembre, llança una campanya que posa l'accent principalment en el paper de l'home i en la seua mobilització per a l'erradicació de la violència contra la dona

Guardar

Campanya de la Diputació per al 25N sota el lema Contra els violències masclistes, ACTUA!
Campanya de la Diputació per al 25N sota el lema Contra els violències masclistes, ACTUA!

La Diputació de València, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, torna a alçar la veu contra la violència masclista, i ho fa amb una campanya de reivindicació sota el lema Contra les Violències Masclistes, ACTUA!.

Aquesta iniciativa, impulsada des de l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial, que posa l'accent principalment en el paper de l'home i en la seua mobilització per a l'erradicació de la violència contra la dona, ha sigut presentada aquest matí per la diputada d'Igualtat, Eli García, en la seu de la Diputació de València.

La responsable d'Igualtat ha incidit en la necessitat de "reivindicar el paper de l'home en aquesta lluita, per això fem aquesta crida, perquè participen, s'impliquen, empatitzen i actuen".

La diputada remarca que la violència contra la dona "és un problema dels homes que pateixen les dones, sempre s'ha posat la mirada en les víctimes, oblidant-nos del maltractador". En eixe sentit, ha accentuat que "l'eliminació i la prevenció de la violència de gènere és una responsabilitat de tots".

Eli García també ha fet referència al reconeixement del Ministeri d'Igualtat a la corporació provincial per la posada en marxa de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que suma ja 111 ajuntaments: "des de la Diputació estem incrementant les ajudes econòmiques perquè els mateixos ajuntaments puguen desenvolupar programes, campanyes i activitats per a l'eliminació de les diferents violències contra les dones".

Audiovisual

La campanya compta amb un audiovisual que s'ha projectat aquest matí i que pretén ser una crida a l'acció a totes les persones per a l'eliminació de la violència masclista.

Aquest mini documental està estructurat entorn de reflexions de dones i homes de referència en la societat valenciana sobre la seua visió de la violència masclista, i els ressorts que s'han d'activar per a eliminar-la per complet.

Manifest

A continuació, el president de la Diputació, Toni Gaspar, la vicepresidenta Maria Josep Amigó, la diputada d'Igualtat, Eli García, i els diputats provincials Pilar Sarrión, Dolors Gimeno, Modesto Martínez i Rocío Gil han llegit un manifest que va ser aprovat a través d'una moció al ple de la corporació. L'acte ha comptat també amb la presència d'altres diputats i diputades i membres de la corporació.

Mitjançant aquest manifest, la corporació ratifica continuar impulsant i reforçant la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere de la Diputació de València, visibilitzant així el compromís d'aquesta corporació en l'eliminació de la violència contra les dones.

Així mateix, insta el govern d'España a l'actualització i renovació del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere en les Corts per a buscar el major consens polític i social i d'aquesta manera continuar millorant la coordinació institucional, així com la implementació dels Fons del Pacte d'Estat de manera òptima.

Latido Mariposas

La segona part de l'acte ha estat protagonitzada per Latido Mariposas, entitat composta per Isabel Gallardo i Itziar Prats que tenen com a objectiu la conscienciació de la societat en la igualtat real i l'erradicació de la violència. Per a això, elaboren papallones formades per paraules relacionades amb la solidaritat i la igualtat que s'han repartit entre els assistents a la presentació.

Així mateix, s'ha exposat el mural d'una papallona humana, que es va mostrar en l'obertura del congrés del V Feminari València 2021 celebrat el passat 29 i 30 d'octubre.

Aquest matí ha tingut lloc també la lectura d'un manifest i una concentració en la plaça de Manises, enfront de la seu de la Diputació de València, per part d'integrants de l'Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià, de l'Associació Alanna i de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana. S'han sumat a la concentració la diputada d'Igualtat, Eli García, i la diputada de Personal, Pilar Molina.

La programació de la Diputació pel 25N finalitzarà amb el VI Certamen dels premis Celia Amorós, que tindrà lloc el 17 de desembre a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència.

Destacats