L'Ivace destinarà un milió d'euros per a impulsar l'adquisició de vehicles elèctrics al parc mòbil de la Generalitat

Guardar

Un vehicle elèctric carregant-se
Un vehicle elèctric carregant-se

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la convocatòria d'expressions d'interés de l'Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial (Ivace) per a incentivar i promoure la realització d'actuacions, per part dels diferents òrgans de l'Administració de la Generalitat, d'adquisició de vehicles elèctrics endollables i de pila de combustible, i d'implantació d'infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics en la Comunitat Valenciana, en el marc del programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (MOVES III).

L'objectiu d'aquesta convocatòria, dotada amb 1,06 milions d'euros, tal com ha explicat la directora general de l'Ivace, Júlia Company, "és fomentar la mobilitat elèctrica i sostenible al parc mòbil de la Generalitat i els seus òrgans, aconseguint així la disminució de les emissions de CO₂ d'altres emissions contaminants, la millora de la qualitat de l'aire, l'estalvi energètic i la diversificació de les fonts energètiques en el transport".

Referent a això ha afegit que "la transició cap a una mobilitat sostenible ha de ser un compromís de tota la societat i l'Administració ha de tindre un paper exemplaritzant".

Així doncs, la convocatòria preveu ajudes per als turismes, furgonetes o camions lleugers, quadricicles i motocicletes i la quantia de les ajudes varia en funció del tipus de vehicle, la tecnologia i de si existeix o no desballestament d'un vehicle antic.

Per als vehicles turisme elèctrics purs o de pila combustible, les ajudes ascendiran fins als 7.000 euros, en cas de desballestament d'un vehicle, i a 4.500 euros en cas que no hi haja desballestament. Per a les furgonetes aquestes ajudes seran de 9.000 euros i 7.000 euros, respectivament.

Per als turismes híbrids endollables les ajudes seran de 5.000 quan hi haja desballestament i de 2.500 en cas de no haver-hi.

En el cas de les motocicletes elèctriques, l'incentiu pot arribar als 1.300 euros amb desballestament i de 1.100 euros sense manar al desballestament un vehicle.

El preu del vehicle elèctric no podrà excedir els 45.000 euros, a excepció dels models elèctrics de huit o nou places, els quals podran aconseguir els 53.000 euros. En el cas de les motos elèctriques, el seu preu no podrà sobrepassar els 10.000 euros.

Pel que fa a la infraestructura de recàrrega, es donarà suport al 70% del cost i podrà incrementar-se fins al 80% en cas d'estar situat en municipis de menys de 5.000 habitants.

Destacats