L'hospital revertit per la Generalitat incrementa un 4% les seues intervencions

L'Hospital de la Ribera augmenta la seua activitat durant el primer mes de gestió pública directa

Guardar

08-hospital_de_la_ribera_alzira
08-hospital_de_la_ribera_alzira

  • El Consell revertirà l'Hospital de la Marina a marxes forçades

No eren poques les veus que s'havien alçat contra el procés de reversió de l'Hospital de la Ribera, a Alzira. Després de 15 anys de gestió per part de l'empresa concessionària, Ribera Salud, el Govern del Botànic va decidir no renovar la concessió. Açò va provocar que tant l'oposició com Ribera Salut llançaren prediccions catastròfiques per al futur del departament de salut en qüestió. No obstant, les dades un mes després de gestió directa per part de la conselleria de Sanitat, encapçalada per Carmen Montón, són ben diferents.

Segons va informar ahir eldiario.es, l'Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat durant l'últim mes un total d'1.551 intervencions quirúrgiques, un 4,16% més que l'activitat registrada en el mateix període de l'any anterior, quan es van dur a terme 1.489 operacions. També s'ha registrat un increment en els ingressos al centre de salut del 3,26%. Concretament es van registrar 1.806 ingressos a l'abril d'enguany.

Carmen Montón (consellera de Sanitat), Ximo Puig, i Diego Gómez (alcalde d'Alzira)

Aquestes dades reflecteixen un creixement en l'activitat de l'Hospital, però aquesta tendència també s'ha vist reflectida en altres àrees. Per exemple, segons assenyala el diari digital, es van realitzar aquest abril quasi un 30% més proves de Neurofisiologia, un 21% més proves de Medicina Nuclear, i també quasi un 6% més proves de Radiodiagnòstic.

Davant tots aquests resultats, la directora gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, va mostrar la seua satisfacció i va assegurar que les dades "evidencien, una vegada més, que el procés de reversió" s'ha dut a terme "amb previsió i planificació des de l'Administració valenciana".

La Conselleria de Sanitat va incloure en els Pressupostos per a 2018 una inversió de prop de 5,7 milions d'euros per a millorar aquest departament i la despesa de personal en la Conselleria es va incrementar en 139 milions per a fer front a l'absorció dels empleats de la Ribera.

A més, Isabel González, va avançar fa tres setmanes que està treballant en un nou pla director que inclou la construcció d'un edifici annexe al centre per a acollir allí les consultes externes i, d'aqueixa forma, poder augmentar el nombre de quiròfans i de llits. La Conselleria haurà de valorar econòmicament i estudiar la viabilitat de la proposta d'Isabel González, perquè el pròxim any s'incloga “entre el pla d'inversions”.

Arxivat a:

Destacats