Sanitat valorarà ampliar l'Hospital d'Alzira

El pla director que prepara preveu la construcció d’un centre annexe a l’hospital

Guardar

08-hospital_de_la_ribera_alzira
08-hospital_de_la_ribera_alzira

  • El Consell revertirà l'Hospital de la Marina a marxes forçades

Fa mig mes que el Departament de Salut de la Ribera ha passat a ser gestionat directament per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, dirigida per Carmen Montón. I ja s'albiren grans canvis en l'hospital capçalera del departament, el d'Alzira. La nova gerent nomenada per la Conselleria, Isabel González, va avançar la setmana passada que està treballant en un nou pla director que inclou la construcció d'un edifici annexe al centre per a acollir allí les consultes externes i, d'aqueixa forma, poder augmentar el nombre de quiròfans i de llits.

La gerent, anteriorment directora general de l'Alta Inspecció Sanitària, va aclarir que l'hospital d'Alzira s'havia "quedat xicotet", ja que l'ús que se li està donant no és el que es va pensar al principi. Segons va dir González, pretenia ser un centre comarcal, però en realitat "té la categoria d'hospital terciari" a causa de l'oferta de supraespecialidades que ofereix, "com neurocirugía, cirurgia cardíaca o cirurgia toràcica".

Carmen Montón, consellera de Sanitat | P. PLAZA

Així doncs, la intenció és presentar abans d'estiu a la Conselleria un pla director la redacció del qual dista molt del Pla Estratègic de deu anys que havia dissenyat l'antiga empresa concessionària, Ribera Salud, a la fi de 2017, abans que es realitzara la reversió. La Conselleria haurà de valorar econòmicament i estudiar la viabilitat de la proposta d'Isabel González, perquè el pròxim any s'incloga "entre en el pla d'inversions".

Amb tot, l'única cosa que hi ha sobre paper és la inversió que té prevista realitzar la Conselleria en del departament de la Ribera, que en 2018 ascendeix a 5,7 milions d'euros i que en 2019 es completarà amb 2,1 milions més. Es destinaran a obrir un quiròfan aquest mateix any i a millorar les plantes d'hospitalització perquè cada planta tinga la seua pròpia condícia per a persones amb discapacitat. I d'altra banda, es reforçarà la unitat d'hospitalització domiciliària i s'ampliaran algunes àrees com a hemodiàlisis.

Destacats